İşte, vizyondaki hafta sonu izlenilecek filmler!

İşte, vizyondaki hafta sonu izlenilecek filmler!
Hafta sonu evde izleyeceğiz? Vizyonda hangi filmler var? Tekrar tekrar izlemek isteyeceğiniz en yeni filmleri sizin için derledik.Gazete Pencere Haber MerkeziHafta sonu ne yapacaksınız? Evinin tutkunlarına ayrı, kabına sığmayanlara...

Hafta sonu evde izleyeceğiz? Vizyonda hangi filmler var? Tekrar tekrar izlemek isteyeceğiniz en yeni filmleri sizin için derledik.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Hafta sonu ne yapacaksınız? Evinin tutkunlarına ayrı, kabına sığmayanlara ayrı listelerle karşınızdayız. Hafta sonu beyaz perdede yeni ve soluk soluğa izlenecek filmlerle dolu. Daha vizyona girmeden sinema dünyasında gündeme oturan filmlere birlikte göz atalım. Film yolculuğumuza ilk durağımız bugün vizyona giren Zeki Demirkubuz filmi, Hayat.

Hayat

Genç bir kadın olan Hicran, babasının zoruyla nişanlanmak zorunda kalınca çareyi kaçmakta bulunur. Hicran'ın zaten onunla evlenmeyi istemediğini düşünen Rıza, başlarda bu durumu önemsemez. Ancak zaman geçtikçe Hicran tarafından istenmemek zoruna gitmeye başlar ve onunla yüzleşmeye karar verir. Rıza, sadece bir kere gördüğü nişanlısını bulmak için İstanbul'a gider.

Ölümlü Dünya 2

Adeta bir kahkaha tufanı sizleri bekliyor. Eğer hafta sonu arkadaşlarınızla buluşup "Hiçbir şeyi düşünmek istemiyorum" diyorsanız tam size göre bir film. Ali Atay'ın yönettiği senaryosunu Ali Atay, Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi'nin birlikte kaleme aldığı filmde kiralık katiller, kiralık katillere karşı. Serbest'in boğulup boğulup duvara atıldığı sahnelerle sizi baş başa bırakıyoruz. Serinin ilk filmini izlemeden gitmeyin.

Kuru Otlar Üstüne

NBC Film şirketinden çıkan son yapım. Film eleştirmenlerinden tam not aldı, Cannes'tan ödülle döndü. Nuri Bilge Ceylan'ın sakin ve insana dair filmi "Kuru Otlar Üstüne" ferah bir zamanda dikkatle izleyeceğiniz bir film. Ceylan, Doğu Anadolu'nun kırsal kesiminde çalışan bir öğretmenin, öğrencisini taciz etmekle suçlanmasını ve eril aklın samimiyetsizliğini işliyor.

Napolyon

Napolyon filmi, Fransız İhtilâli sonrası çalkantılı günler yaşayan Fransa'da Napolyon'un sıradan bir askerden, Fransa İmparatoru'na kadar yükselişinin hikayesini konu ediyor. Film aynı zamanda Bonaparte'ın eşi Josephine ile yaşadığı evliliği de gözler önüne seriyor. Bonapart, tek gerçek aşkı Josephine ile olan bağımlılık yaratan, değişken ilişkisinin prizmasından geçerek iktidara gelmek için amansız bir yolculuğa çıkar. Şimdiye kadar çekilmiş en dinamik savaş sekanslarından biri olan bu yolculukta Napolyon Bonapart, aynı zamanda başkalarına karşı başarılı askeri ve politik taktiklerini sergiler. Bu filmde usta yönetmen Ridley Scott ve başarılı oyuncu Joaquin Phoenix, yeniden bir araya geldi.

Atatürk 1881 - 1919 (1. Film)

Disney+ ile tartışması ile yayına girmeden Türkiye ve dünya gündemine oturmuştu. Mustafa Kemal'i başka boyutlarıyla ve gerçekçilikle işleyen Atatürk 1881-1919 filminin ilk bölümü tüm heyecanıyla beyaz perdede. Mustafa Kemal'in babasını kaybedişi, askerliği, annesiyle konuşurken Rumeli şivesi, öfkesi ve dostluğu...Tarihsel bağlamda öğreneceğiniz birçok bilgiyi taşıyan filmi gidilecekler listesine eklemelisiniz.

Biraz da "Evimi seviyorum, evimde kalırım. Ben kimsenin evine gitmem!" diyenlere internetten izlenecek filmler. Tabii ki ilk adres Netflix, ardından diğer platformlara da bakarız.

İstanbul İçin Son Çağrı

Kendilerini bir günlük yeniden keşfe çıkan iki kişinin aşkı buluşları, kaybedişleri ile evliliğe yeni bir bakış katan sakin filmlerimizden. Evlilik nasıl biter, nasıl aşkı yeniden üretiriz? Sorularınıza kendi cephesinden yanıt verecekler.

Mad

Mühendislik fakültesindeki erkeklerin yurt müdürü ile yaşadıkları sorunlar ve başındaki komik olayları anlatan Mad, Hint filmidir. Kalyan Shankar'ın yazıp yönettiği, 2023 Hint Telugu dilinde komedi drama filmidir. Yapımcılığını Sithara Entertainments'ın üstlendiği filmin kadrosunda Sangeeth Shobhan, Narne Nithin, Ram Nithin, Sri Gouri Priya Reddy, Ananathika Sanilkumar, Gopika Udayan ve Vishnu Oi yer alıyor.

Bihter

Beklenen an geldi. Bihter, yıllardır içimizde tuttuğumuz istismarcı Adnan'dan, tacizci Behlül'den intikamı alabilecek mi? Aşk-ı Memnu'dan uyarlanmış Bihter filmi, feminist açıdan ele alınmış. Yasak aşkı değil, bu aşkın çürütmeye çalıştığı ama incir ağacı misali hayata kök salmak isteyen kadını anlatıyor. Sizce Behlül kaçar mı?

Bizden bu haftalık bu kadar, haftaya yeniden görüşürüz.