Jülide Kural'ın 'Ben Rosa Luxemburg' oyunu seyirci ile buluşacak

Jülide Kural'ın 'Ben Rosa Luxemburg' oyunu seyirci ile buluşacak
Tiyatro sanatçısı Jülide Kural'ın yazdığı ve yönettiği 'Ben Rosa Luxemburg' İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Ataköy yerleşkesinin içinde yer alan Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezinde 6 Mart Çarşamba saat 19.00'da...
Tiyatro sanatçısı Jülide Kural'ın yazdığı ve yönettiği 'Ben Rosa Luxemburg' İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Ataköy yerleşkesinin içinde yer alan Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezinde 6 Mart Çarşamba saat 19.00'da tarihinde sahnelenecek.

Cesareti ve ilkeleriyle verdiği 48 yıllık yaşam öyküsü dünya devrim tarihine geçen Rosa Luxemburg'un öyküsünü sahneye taşıyan Kural, Ben Rosa Luxemburg ismiyle sahnelediği tek kişilik oyununa yönelik "Ben Rosa Luxemburg ile vardım, varım ve var olacağım diyen bir kahramanın direnişi kadar onurlu bir yaşamın anlamında da yakından bakacağız" dedi.

Rosa Luksemburg

Dünya devrim tarihine, cesareti, ilkeliliği, merakı ve entellektüel birikimi ile adını yazdıran; marksist, savaş karşıtı, filozof, ekonomist Rosa Luxemburg katledildiğinde yalnızca 48 yaşındaydı. Eşit bir dünya kurma mücadelesini, hayranlık duyduğu doğanın şiirselliğiyle birleştirebilen, aşkla dolu bir kadın. Çocukluğu, gençliği, aşkları, arkadaşlıkları ve eril politik arenada engelli bir kadın olarak var olma süreci, tek kişilik bir oyun olarak Jülide Kural tarafından sahneye taşınıyor.

Kadro

Yazan-Yöneten-Oynayan: Jülide Kural

Yönetmen Yardımcısı: Sinem Bayraktar

Işık ve ses Operatörü: Murat Nuray

Görüntü Operatörü: Ozan Özcan

Dekor Uygulama: Anıl Özgür

Kostüm Uygulama: Selçuk Sezer

Afiş Tasarım: Oğuz Rize

Afiş Fotoğraf: Özcan Yaman

Oyun Fotoğrafları: Mahmut Yıldırım

Video Çekim: Yönetmen: Hebun Polat

Kamera: Mazlum Polat

Kurgu: Mehmet Ali Kanat

Renk/Color: Ciwan Zengin

Dış Sesler: Ragıp Yavuz, Uğur Ünal, Musab Ekici,Yağmur Altay, Gözde Kısa, Caner Taş, Sinem Bayraktar