Kuraklık vurdu, ürün azlığı nedeniyle festival iptal edildi

Kuraklık vurdu, ürün azlığı nedeniyle festival iptal edildi
İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde her yıl ağustos ayında düzenlenen ve 2 gün süren “Payamlı Bardacık Festivali” kuraklık ve ürün azlığı nedeniyle iptal edildi.Festival kapsamında her yıl konserler ve halk oyunları gösterileri...

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde her yıl ağustos ayında düzenlenen ve 2 gün süren “Payamlı Bardacık Festivali” kuraklık ve ürün azlığı nedeniyle iptal edildi.

Festival kapsamında her yıl konserler ve halk oyunları gösterileri gerçekleştiriliyordu. En iyi bardacığın seçildiği yarışmalarda ise üreticilere çeşitli ödüller veriliyordu.

Payamlı Köyünün otantik sokaklarında kurulan tezgâhlarda yöreye özgü organik gıda ürünleri ve el işi ürünler satılıyordu. Festivalin öne çıkan ürünlerinden biri ise Bardacık inciri oluyordu.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce yaptığı açıklamada “Değerli Güzelbahçe Sakinleri, Her yıl büyük bir coşkuyla düzenlediğimiz 'Payamlı Bardacık Festivali', bu yıl maalesef mevsimsel kuraklık ve ürün azlığı sebebiyle iptal etmek zorunda kaldık. Bu kararı almak bizim için de zor olmuştur. Umuyoruz ki gelecek yıl topraklarımız daha bereketli, festivalimiz ise daha coşkulu olur. Bu vesileyle sizlere en içten saygılarımızı sunuyoruz” diyerek festivalin iptal edildiğini duyurdu.