Kuru Otlar Üstüne, Türkiye'nin Oscar adayı oldu!

Kuru Otlar Üstüne, Türkiye'nin Oscar adayı oldu!
Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın, başrol oyuncusu Merve Dizdar'a Cannes'da en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandıran "Kuru Otlar Üstüne" filmi, Türkiye'nin Oscar adayı seçildi.Ceylan'ın "Uzak", "Üç Maymun", "Bir Zamanlar Anadolu'da",...

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın, başrol oyuncusu Merve Dizdar'a Cannes'da en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandıran "Kuru Otlar Üstüne" filmi, Türkiye'nin Oscar adayı seçildi.

Ceylan'ın "Uzak", "Üç Maymun", "Bir Zamanlar Anadolu'da", "Kış Uykusu" ve "Ahlat Ağacı" filmleri de Türkiye'nin Oscar adayı olmuştu.

Senaryosunu Nuri Bilge Ceylan ve Ebru Ceylan'ın yazdığı "Kuru Otlar Üstüne" 96. Akademi Ödülleri’nde En İyi Uluslararası Film dalında Türkiye’nin adayı olarak açıklandı. Film, dünya prömiyerini Fransa'da düzenlenen Cannes Film Festivali’nde yapmıştı.

Türkiye’nin Oscar adayı olan film ülkemizde ilk olarak Adana Altın Koza Film Festivali’nde gösterilecek, ardından 29 Eylül’de sinemalarda yaygın gösterime girecek.

"Kuru Otlar Üstüne", Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği’nin organize ettiği toplantıda, 15 kişilik seçici kurul tarafından Oscar’da Türkiye’yi temsil etmek isteyen yedi film arasından seçildi.

Filmin konusu

Genç bir öğretmen olan Samet, Doğu Anadolu'da zorunlu görevini yapmaktadır. Onun en büyük hayali, zorunlu hizmetini tamamlamasının ardından İstanbul'a tayin olmaktır. Ancak onun hayatı, meslektaşı Kenan ile bir kız öğrenci tarafından asılsız olarak tacizle suçlanmasıyla altüst olur. Kendisini bir anda büyük bir sıkıntının içinde bulan Samet için işler, kendisine yardımcı olabilecek meslektaşı Nuray ile tanışmasıyla değişir.