LGBTİ+ çocuğu olan ailelerin onur mücadelesi

LGBTİ+ çocuğu olan ailelerin onur mücadelesi
Belgeselin adı “Benim Çocuğum”… Bu belgeselin kahramanları var; çocukları LGBTİ+ olan anne ve babalar… 2013 yılının ocak ayında hazırlanmış bu belgesel. O tarihten beri seslerini duyurmaya çalışıyorlar. LİSTAG Yönetim...

Belgeselin adı “Benim Çocuğum”… Bu belgeselin kahramanları var; çocukları LGBTİ+ olan anne ve babalar… 2013 yılının ocak ayında hazırlanmış bu belgesel. O tarihten beri seslerini duyurmaya çalışıyorlar. LİSTAG Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Dum’un sözleri, neler yaşadıklarının bir özeti gibi:
“Toplumumuzda birçok kesime yönelik ötekileştirmenin ve ayrımcılığın en yoğun olduğu dönemlerden geçiyoruz. Bu sistematik saldırılardan LGBTİ+ çocuklarımız  ve biz aileler de payımıza düşeni uzun zamandır alıyoruz.”
Ve onlar “Belgeselimiz maalesef güncelliğini hiç yitirmiyor, amacımız daha çok insanın izlemesi” diyerek mücadelelerini anlatmaya devam ediyorlar.
Yönetmenliğini Can Candan’ın üstlendiği, 82 dakikalık uzun metraj belgeselde muhafazakar, homofobik, transfobik bir toplumda bir yandan aile, bir yandan da aktivist olmanın ne anlama geldiğini yeniden tanımlayan LİSTAG’lı yedi ebeveynin deneyimleri aktarılıyor.
İzleyiciyi İstanbul’da beş eve götüren belgeselde, LGBTİ+ bireylerin aileleri kendi ebeveynlik deneyimlerini, çocuklarının büyüme ve kendilerine açılma dönemlerini, bu süreçle baş ederken geçtikleri zorlu yolları, kendi aileleriyle bu durumu nasıl paylaştıklarını ve ebeveyn olmanın neler gerektirdiğini yeniden öğrendikleri süreçleri anlatıyorlar.
Belgeseli izlemek için:

">