‘Makyajlı’ İstanbul her kesimi kızdırdı

‘Makyajlı’ İstanbul her kesimi kızdırdı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Twitter hesabından, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın hazırladığı “İstanbul” adlı tanıtım filmini paylaştı.Bir dakikalık filmde, İstanbul’un tarihi ve turistik...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Twitter hesabından, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın hazırladığı “İstanbul” adlı tanıtım filmini paylaştı.
Bir dakikalık filmde, İstanbul’un tarihi ve turistik alanlarının tanıtımı, sokaklarda dans eden kızlarla, içki masalarının yer aldığı gece hayatına ilişkin görüntülerle yapıldı. Pandemide içki satışına getirilen yasaklar henüz hafızalarda tazeyken, gece müzik yasağı devam ederken, AK Parti’nin muhafazakar kimliğini öne çıkaran uygulamalar sürerken İstanbul’un gerçek halinden uzak tanıtım filmi tepki çekti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, bazı sosyal medya kullanıcılarının yaptığı yorumları gizlemesi de dikkat çekti.
Yazar Mine Söğüt tanıtım filmine tepkisini, “Türkiye’yi terk edip Türkiye’ye gidesim geldi” mesajıyla ortaya koydu. Can Gürses, “Can Gürses: Dans eden kadınlar, sokakta bale, renkli gece hayatı, içki masaları… Çok güzelmiş, burası hangi ülke acaba… Gerçekte linç ettiğiniz ne varsa turist çekmek için kullanmanız dahiyane, tebrikler.” paylaşımını yaptı.
Taylan Yıldız adlı kullanıcı, “Ak Parti’ye rağmen ayakta kalan ne varsa videosunu çekmişler”, Berkant Gülkekin de “Ak Parti’nin bir kaşık suda boğmak istediği yaşam tarzı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İstanbul’un tanıtımı için kullanılıyor” eleştirisini yaptı.
Muhafazakâr kesimden Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan ise Kültür Bakanlığı’nın tanıtım videosuna Twitter’dan tepki gösterdi: “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın İstanbul’umuzun ruhuna, kadim kültürümüze, manevi değerlerimize tamamen aykırı “İstanbul” adlı çalışmasını doğru bulmak mümkün değil… Bizi biz yapan değerler dururken ecnebiye özenmek, özendirmek… Yazık, çok yazık!”