Meltem Kaptan, Gümüş Ayı ödülünü kazandı

Meltem Kaptan, Gümüş Ayı ödülünü kazandı
Berlinale’de Altın Ayı’nın sahibi Carla Simón imzalı “Alcarràs” oldu. Türkiye kökenli aktris Meltem Kaptan, “Rabiye Kurnaz gegen George W. Bush” filmindeki performansıyla Gümüş Ayı kazandı.Deutsche Welle Türke’nin...

Berlinale’de Altın Ayı’nın sahibi Carla Simón imzalı “Alcarràs” oldu. Türkiye kökenli aktris Meltem Kaptan, “Rabiye Kurnaz gegen George W. Bush” filmindeki performansıyla Gümüş Ayı kazandı.

Deutsche Welle Türke’nin haberine göre, sıkı korona tedbirleri altında düzenlenen 72’nci Uluslararası Berlin Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Berlinale olarak bilinen festivalde En İyi Film dalında Altın Ayı’yı İspanyol yönetmen Carla Simón’un imzasını taşıyan “Alcarràs” kazandı.

Carla Simón’un Altın Ayı kazanmasının yanı sıra iki kadın yönetmen de bu yılki Berlinale’de Gümüş Ayı kazandı. Berlinale’nin ana yarışmasına seçilen 18 filmden yedisi bir kadın yönetmenin imzasını taşıyordu.

MELTEM KAPTAN’A GÜMÜŞ AYI
Almanya’nın Köln kentinde yaşayan Türkiye kökenli komedyen, yazar ve aktris Meltem Kaptan, Andreas Dresen’in yönettiği “Rabiye Kurnaz gegen George W. Bush”daki (Rabiye Kurnaz George W. Bush’a karşı) Rabiye Kurnaz rolüyle Başroldeki En İyi Oyunculuk Performansı dalında Gümüş Ayı kazandı.

Meltem Kaptan, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, ödülünü Rabiye Kurnaz’a ve sevgileri bütün sınırları aşan tüm annelere adadığını söyledi. Ödül konuşmasının bir bölümünü Türkçe yapan Meltem Kaptan anne ve babasına seslendi. “Kızlarınızdan tıp veya hukuk okumalarını istemediniz, ‘kendi çizdiğiniz yolu takip edin’ dediniz” ifadelerini kullanan Meltem Kaptan, bunun için anne ve babasına teşekkür etti.

Alman yönetmen Andreas Dresen’in yönettiği “Rabiye Kurnaz gegen George W. Bush”un senaristi Laila Steiler de En İyi Senaryo dalında Gümüş Ayı kazandı.