Miyazaki'nin son filmi The Boy and the Heron ilk 4 günde gişe rekoru kırdı

Miyazaki'nin son filmi The Boy and the Heron ilk 4 günde gişe rekoru kırdı
Ünlü anime yönetmeni Hayao Miyazaki'nin 10 yıl aradan sonra çektiği ve kariyerinin son filmi olan The Boy And The Heron, hiçbir reklam ve tanıtım yapılmamasına rağmen Japonya'da vizyona girdiği günlerde gişe rekoru kırdı.Orijinal...

Ünlü anime yönetmeni Hayao Miyazaki'nin 10 yıl aradan sonra çektiği ve kariyerinin son filmi olan The Boy And The Heron, hiçbir reklam ve tanıtım yapılmamasına rağmen Japonya'da vizyona girdiği günlerde gişe rekoru kırdı.

Orijinal ismi Kimitachi wa Dō Ikiru ka? (Nasıl Yaşıyorsunuz?) olan Studio Ghibli filmi, 14 Temmuz Cuma günü Japonya'da vizyona girdi. Film, dört günde 15,46 milyon dolar kazandı.

The Boy And The Heron, Studio Ghibli başkanı ve filmin yapımcısı Toshio Suzuki tarafından tasarlanan bir strateji ile yalnızca bir isim ve bir tanıtım posteri kullanılarak, geleneksel bir tanıtım kampanyası olmadan yayımlandı.

Suzuki bu ayın başlarında ulusal yayıncı NHK'ya şunları söyledi: "Çocukken, gençlik günlerimizde, yeni bir film izlemeden önceki beklentinin tadını çıkarırdık. Posteri ve bir iki satırlık açıklamayı görür, boşlukları hayal gücümüzle doldururduk.


İkinci Dünya Savaşı sırasında Japonya'da geçen fantastik bir destan olan film, bilindiği kadarıyla, 82 yaşındaki Miyazaki'nin son filmi. Japonya'nın en ünlü anime yönetmeni, ortak kurucusu olduğu Studio Ghibli stüdyosundaki projede yedi yıl geçirdi.

Film, Yoshino Genzaburo’nun 1937 tarihli öyküsünden uyarlanan bir büyüme hikâyesi. Miyazaki, son filmini torununa ithaf etti.