Müzisyen Mikail Aslan’a Ahmet Kaya Onur Ödülü

Müzisyen Mikail Aslan’a Ahmet Kaya Onur Ödülü
MESAM, 37. kuruluş yıldönümünü gala ve ödül töreniyle kutladı. Yüzlerce sanatçının katıldığı törende, ‘Başarı’, ‘Onur’ ve ’35. Yıl Özel’ ödülleri sahiplerini buldu. Gecede Mikail Aslan’a “Ahmet Kaya Onur...

MESAM, 37. kuruluş yıldönümünü gala ve ödül töreniyle kutladı. Yüzlerce sanatçının katıldığı törende, ‘Başarı’, ‘Onur’ ve ’35. Yıl Özel’ ödülleri sahiplerini buldu. Gecede Mikail Aslan’a “Ahmet Kaya Onur Ödülü” takdim edildi.

Türkiye’deki Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) 37. kuruluş yıldönümünü gala ve ödül töreniyle kutladı. MESAM’ın gurur gecesinde çok sayıda sanatçı bir araya geldi. İstanbul Grand Cevahir Otel'de düzenlenen gecede "Başarı", "En İyi Çıkış Yapan", "Basın", "Onur" ve "35. Yıl Özel" ödülleri sahiplerini buldu.

Törende “Ahmet Kaya Onur Ödülü”ne değer görülen Mikail Aslan’a verildi.

Aslan’a ödülü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı ve Erzincan eski milletvekili Mustafa Kul tarafından takdim edildi.

Ödül konuşmasına "Uzak yakın hepimizin gönül telinde Ahmet Kaya’nın parmak izleri var” sözleriyle başlayan Aslan, şu ifadeleri kullandı:

“Bir gerçeği ve hakkı dile getirdiği için mahkûm edildi, sürgünde kendi memleketinden uzak bir diyarda toprağa gömüldü. Ahmet Kaya'nın cesareti ve yaşam felsefesi önünde saygıyla eğiliyorum. Bir daha bu memlekette hiçbir sanatçımız sürgün görmesin diye ve bir daha hiçbir sanatçımız sürgünde gözlerini hayata yummasın diye bu ödülü alıyorum. Ayrıca bu ödülü, dünyanın neresinde olursa olsun baskılar altında varlık mücadelesi veren bütün mağdur dillere ve kültürlere armağan ediyorum. Teşekkür ediyorum.”