Nazan Kesal, Akbelen'i ziyaret etti: "Yaralarım Aşktandır” adlı oyunundan bir bölümü Akbelen için uyarladı

Nazan Kesal, Akbelen'i ziyaret etti: "Yaralarım Aşktandır” adlı oyunundan bir bölümü Akbelen için uyarladı
Oyuncu Nazan Kesal, Muğla İkizköy’de Akbelen ormanında Limak Holding ve IC Holding’in iştiraki olan YK Enerji’nin elektrik üretimi ihtiyacı için maden sahasını genişletmek nedeniyle yapılan ağaç kesimi ve orman talanı için...

Oyuncu Nazan Kesal, Muğla İkizköy’de Akbelen ormanında Limak Holding ve IC Holding’in iştiraki olan YK Enerji’nin elektrik üretimi ihtiyacı için maden sahasını genişletmek nedeniyle yapılan ağaç kesimi ve orman talanı için yapılan direnişi ziyaret etti.

Gazeteci Kazım Kızıl, Kesal'ın performansından bir bölüm paylaşarak, "Tiyatro ve sinema oyuncusu Nazan Kesal bugün Akbelen’deydi. İkizköylülerle sohbet eden Kesal sohbet sonrası İranlı şair Furuğ Ferruhzad’ın ölümünden sonra musalla taşında bekleyişinin anlatıldığı “Yaralarım Aşktandır” adlı tiyatro oyunundan bir bölümü Akbelen için uyarladı" diye aktardı.

Oyundan bir bölüm şöyle:

”Sizler, hepiniz, bu ormanları kesenler! Başınıza gelecekleri bilmiyorsunuz daha! Böyle söylemek isterdim onları kötünün iyisi bilenlere, şah sözü dinleyenlere: Her şey kadına kötülükle başlar, kuşlara kötülükle, çocuklara kötülükle, ağaçlara kötülükle…”