'Netflix'in en iyi uluslararası yapımları' listesi paylaşıldı: ‘Bir Başkadır’ da listede

'Netflix'in en iyi uluslararası yapımları' listesi paylaşıldı: ‘Bir Başkadır’ da listede
Sinema sitesi Indiewire, “Netflix’te izlenmesi gereken uluslararası diziler” seçkisi yayınladı. Steve Greene imzalı listede Berkun Oya imzalı Netflix dizisi “Bir Başkadır” da yer aldı. Indiewire’a göre Netflix’in en iyi...

Sinema sitesi Indiewire, “Netflix’te izlenmesi gereken uluslararası diziler” seçkisi yayınladı. Steve Greene imzalı listede Berkun Oya imzalı Netflix dizisi “Bir Başkadır” da yer aldı. Indiewire’a göre Netflix’in en iyi uluslararası yapımları şöyle:

ALICE IN BORDERLAND
Haro Aso’nun manga serisinden uyarlanan dizide amaçsız bir bilgisayar oyuncusu ve iki arkadaşı kendilerini paralel evrendeki Tokyo’da bulur. Burada hayatta kalmak için bir dizi acımasız oyuna katılmaları gerekir.
● BABYLON BERLIN
Bir dedektiflik öyküsü etrafında şekillenen “Babylon Berlin” aynı zamanda faşizmin Almanya toplumunu nasıl ele geçirdiğini ve Hitler’i iktidara taşıyacak toplumsal ve ekonomik koşulların nasıl oluştuğunu anlatıyor.
● BORGEN
Dizide Birgitte Nyborg, gelişmeler sonucunda kendini Danimarka’nın ilk kadın lideri olarak başbakan koltuğunda buluyor.
● DARK
Baran bo Odar ve Jantje Friese tarafından yaratılan bilimkurgu ve gerilim türündeki dizi, Almanca olan ilk Netflix orijinal dizisidir.
● BİR BAŞKADIR
Berkun Oya imzalı dizide hayatları, hayalleri, korkuları farklı insanların birbirleriyle olan ilişkisi anlatılıyor.
● UNORTHODOX
Deborah Feldman’ın New York Times’ın çoksatar listesinde yer alan aynı adlı kitabından uyarlanan dizi, Brooklyn, Williamsburg’ta yer alan Satmar isimli bir cemaate mensup genç bir kızın dünyasını anlatıyor.
● SQUİD GAME
17 Eylül’de dünya çapında yayınlanan Netflix dizisi “Squid Game”, yayınlandığı ilk haftadan itibaren Netflix’in en çok izlenen programlarından biri haline geldi.”Squid Game”in hikâyesi; para sıkıntısı çeken yüzlerce oyuncunun, çocuk oyunlarında yarışmaları için aldıkları tuhaf daveti kabul etmesiyle gelişen olayları konu ediniyor.
● LOVE&ANARCHY
Dizide kariyer odaklı bir danışman ve iki çocuk annesi Sofie’nin hikâyesi anlatılıyor.
● HELLBOUND
Şiddet sahneleriyle öne çıkan dizide ölüm tarihi ve saati bildirilen günahkarların peşine bir grup ‘iblis‘in düşmesi anlatılıyor. Dev yaratıklar kurbanlarını yakalayıp ‘cehennem’e gönderiyor.
● EVERYTHING WILL BE FINE
Günümüzde iyi bir ebeveyn ve eş olmanın ne anlama geldiğini anlatmaya çalışan dram-komedide ayrılmış çift Ruy ve Julia’nın, çocukları için birlikte yaşamaya devam etmesi anlatılıyor.