Obama’ya Emmy ödülü

Obama’ya Emmy ödülü
Eski Amerikan Başkanı Barack Obama, Netflix’te yayımlanan Our Great National Parks (Dünyanın En Harika Ulusal Parkları) belgesel dizisindeki anlatımıyla Emmy Ödülü aldı. Obama aynı zamanda, Emmy Ödülü alan ikinci Amerikan Başkanı...

Eski Amerikan Başkanı Barack Obama, Netflix’te yayımlanan Our Great National Parks (Dünyanın En Harika Ulusal Parkları) belgesel dizisindeki anlatımıyla Emmy Ödülü aldı. Obama aynı zamanda, Emmy Ödülü alan ikinci Amerikan Başkanı oldu. Emmy Ödülü alan diğer ABD başkanı, 1956’da televizyonda ilk basın toplantısı yapan Dwight Eisenhowher olmuştu.

Dünya genelindeki ulusal parkları ele alan beş bölümlük belgesel dizisini Obamalar’ın prodüksiyon şirketi Higher Ground çekti. Beş kıtadaki doğal güzellikleri gösteren Netflix belgeselinde, Şili’deki Patagonya ve Endonezya gibi yerler yer alıyor. Obama ve eşi Michelle Obama 2017’de görevi bıraktıktan sonra Higher Ground şirketini kurmuş ve Netflix ile milyonlarca dolarlık bir anlaşma yapmıştı. Obama, hatıralarının sesli versiyonlarından da iki Grammy Ödülü almıştı.