Oscar’da 8 kategoride canlı yayın olmamasına tepki geldi

Oscar’da 8 kategoride canlı yayın olmamasına tepki geldi
Film editörlerinden oluşan ve profesyonel başarıların onaylandığı, onursal topluluk Amerikan Sinema Editörleri, bu yıl 94’üncüsü düzenlenen Oscar Ödülleri’nde sekiz ödül kategorisinin canlı yayından çıkarılma kararının...

Film editörlerinden oluşan ve profesyonel başarıların onaylandığı, onursal topluluk Amerikan Sinema Editörleri, bu yıl 94’üncüsü düzenlenen Oscar Ödülleri’nde sekiz ödül kategorisinin canlı yayından çıkarılma kararının gözden geçirilmesi için çağrı yaptı.

Ödül törenindeki bu kararın değiştirilmesi ve kapsayıcılık sağlaması amacıyla bir araya gelen topluluk, yapımcı ve yönetmen Francis Ford Coppola'nın “Sinemanın özü kurgudur” sözüyle başlayan bir video bildirisi yayınladı.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, Oscar törenlerinde her geçen yıl azalan reytingleri yeniden ayağa kaldırmak ve seyircinin ilgisini çekmek amacıyla törene yeni bir uygulama getirerek sekiz ödül kategorisinin canlı yayından önce verilmesine karar vermişti.

“ALDATILMIŞ, AŞAĞILANMIŞ VE ÖFKELİ HİSSEDİYORUZ”
Yayınlanan video bildirisinde yönetmen Coppola, topluluğun kendini aşağılanmış hissettiğini belirterek, “Sanatımız, şişirilmiş performans ve gösteriler nedeniyle gereksiz görüldüğü için aldatılmış, aşağılanmış ve öfkeli hissediyoruz” dedi.

Diğer sanatçıların da bu çağrıya destek vermelerini istediklerini belirten Coppola, “Bu süreçte bize ses verin. Film yapımcılığını hak ettiği gibi onurlandıran ve bu durumun bir daha asla yaşanmayacağını garanti eden bir çözüm bulmak için birlikte çalışalım” diye konuştu.

Video bildirisinde, canlı yayından çıkarılan kategorilerin hak ettiği itibarı görmediği ve kazanan sanatçılara ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıldığı da belirtildi.