Oyuncu Meryl Streep kendi Altın Küre rekorunu kırdı

Oyuncu Meryl Streep kendi Altın Küre rekorunu kırdı
Altın Küre Ödülleri'nin adayları açıklandı; adaylar arasında en dikkat çeken isim ise 74 yaşındaki Meryl Streep oldu. Oyuncu Grammy'yi kazanması haline EGOT unvanını almaya bir adım daha yaklaşmış olacak.BirGün'de yer alan...

Altın Küre Ödülleri'nin adayları açıklandı; adaylar arasında en dikkat çeken isim ise 74 yaşındaki Meryl Streep oldu. Oyuncu Grammy'yi kazanması haline EGOT unvanını almaya bir adım daha yaklaşmış olacak.

BirGün'de yer alan bir habere göre; Only Murders in the Building dizisindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında aday gösterilen oyuncu Streep, toplam adaylık sayısını 33'e çıkardı. Oyuncu, 33 Altın Küre adaylığı ile tarihe geçti.

Streep'in aday gösterildiği kategoride Elizabeth Debicki (The Crown), Abby Elliott (The Bear), Christi-na Ricci (Yellowjackets), J. Smith-Cameron (Succession) ve Hannah Waddingham (Ted Lasso) yer alıyor.

En çok altın küre kazanan oyuncu

Streep, The Iron Lady, The French Lieutenant’s Woman, Angels in America, Adaptation, Julie & Julia, The Devil Wears Prada, Sophie’s Choice and Kramer vs. Kramer. gibi rolleriyle Altın Küre'de ödül kazandı.

9 Altın Küre ödülü olan oyuncu, tüm zamanların en çok Altın Küre kazanan oyuncusu. Oyuncu ayrıca 2017 yılında Altın Küre Cecil B. DeMille yaşam boyu başarı ödülünün de sahibi oldu.

Streep, EGOT unvanına bir adım daha yaklaştı

Meryl Streep, "En İyi Sesli Kitap, Anlatım ve Hikaye Anlatıcılığı" dalında Grammy'ye aday gösterilmişti. Amerikalı oyuncu, bu adaylığını çocuk klasiği “Charlotte’s Web" kita-bındaki seslendirmesi nedeniyle aldı. Üç kez Oscar, üç kez de Emmy ödülü kazanan Streep, bugüne dek hiç Grammy ve tiyatronun en iyilerinin seçildiği Tony ödülü almadı. Ünlü oyuncu Grammy'yi kazanması haline EGOT unvanını almaya bir adım daha yaklaşmış olacak.

Succession Dizisi 9 dalda aday oldu

Televizyon kategorisinde "Succession" dizisi En İyi Drama Dizisi dalı dahil toplam dokuz adaylıkla öne çıktı. Sinemada ise Greta Gerwig’in “Barbie”si dokuz adaylıkla zirveye yerleşirken, onu sekiz adaylıkla Christopher Nolan'ın “Oppenheimer”ı takip etti.