Pamukkale gençleri bekliyor

Pamukkale gençleri bekliyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen “Müzekart GNS” projesi kapsamında, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Pamukkale, 18-25 yaş arası gençleri ücretsiz ağırlamaya...

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen “Müzekart GNS” projesi kapsamında, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Pamukkale, 18-25 yaş arası gençleri ücretsiz ağırlamaya başladı.

Gençler proje çerçevesinde kartlarını “gencnesever.com” internet sitesinden aldıktan sonra Pamukkale ören yerini ücretsiz gezme imkanı bulacak. Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Müzekart GNS uygulaması tanındıkça ve yayıldıkça daha fazla gencin bölgeye geleceğine inandığını aktaran Akyol, tüm gençleri bu fırsattan yararlanmaya ve beyaz cenneti görmeye beklediklerini dile getirdi.

“BURASI CENNETTEN BİR KÖŞE”
Ören yerini gezen genç ziyaretçilerden Baran Yanar, önceden aldığı Müzekart ile giriş yaptığını belirterek, kartı olmayanlara uygulamadan yararlanmalarını önerdi. Pamukkale’nin harika olduğunu, travertenlerde yürümenin eşsiz bir duygu yaşattığını anlatan Yanar, “İnsanın suya basmasıyla içinde bir huzur, rahatlama oluyor. Bütün genç ve üniversiteli arkadaşların burayı muhakkak görmesini isterim. Burası cennetten bir köşe. Öğrenci kartları var. Ayrıca ücretsiz Müzekart GNS kartını internet üzerinden alabilirler. Uygulama güzel. Tüm gençlerin gelip görmesini tavsiye ediyorum” dedi.