“Pembe Misafirler”e en iyi çevre ödülü

“Pembe Misafirler”e en iyi çevre ödülü
Çiğli Belediyesi tarafından hazırlanan Türkiye’deki ilk flamingo belgeseli olan ‘Pembe Misafirler’, ABD’de düzenlenen Los Angeles Belgesel Film Festivali’nde ‘En İyi Çevre Filmi’ ödülüne layık görüldü.Pembe Misafirler,...

Çiğli Belediyesi tarafından hazırlanan Türkiye’deki ilk flamingo belgeseli olan ‘Pembe Misafirler’, ABD’de düzenlenen Los Angeles Belgesel Film Festivali’nde ‘En İyi Çevre Filmi’ ödülüne layık görüldü.

Pembe Misafirler, İzmir’de Çiğli Belediyesi’nin Kuş Cenneti’ndeki flamingoları, onların yaşamlarını, bölgenin flamingolara sunduğu imkanları ve Gediz Deltası’nın büyüleyici doğal güzelliğini anlatıyor.

Yönetmenliğini Murad Mammadov ve Pelin Turgut, yapımcılığını Ahmet Utku Soylu, danışmanlığını ise Ege Üniversitesi Su Ürünleri Dekanlığı’ndan Kuş Bilimci Gökçe Coşkun’un yaptığı belgesel filmi birçok film arasında “En İyi Çevre Filmi” ödülünü almaya hak kazandı. 

Los Angeles Belgesel Film Festivali resmi sitesinden yapılan açıklamada, “Geniş bir kitle, kendi bölgesindeki bir sinemada filmleri izleyip hakkında yorumlar yaptı. Festivale sık sık katılan film profesyonelleri bu süre zarfında müthiş filminizi izlemekten ve hakkında yorum yapmaktan onur duydu” ifadeleri kullanıldı.