Şefika Kutluer’e Moskova’dan ödül

Şefika Kutluer’e Moskova’dan ödül
Dünyaca ünlü Türk flüt virtüözü Şefika Kutluer, en iyi klasik müzik yorumcusu olarak “BraVo” ödülüne layık görüldü.Moskova’daki Bolşoy Tiyatrosu’nda (Büyük Tiyatro) 5. BraVo Uluslararası Profesyonel Müzik Ödülü nedeniyle...

Dünyaca ünlü Türk flüt virtüözü Şefika Kutluer, en iyi klasik müzik yorumcusu olarak “BraVo” ödülüne layık görüldü.

Moskova’daki Bolşoy Tiyatrosu’nda (Büyük Tiyatro) 5. BraVo Uluslararası Profesyonel Müzik Ödülü nedeniyle tören düzenlendi.

Törende, Türkiye’yi temsil eden Devlet Sanatçısı Şefika Kutluer de Bolşoy Senfoni Orkestrası eşliğinde Türk Bestecisi Muammer Sun’un “Bozkırın Sesi” isimli eserini seslendirdi.

Geçen yıl En İyi Klasik Müzik Yorumcusu seçilen Kutluer, “Altın BraVo Heykeli”ni Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar’ın elinden aldı.

New York Times eleştirmenlerince “Sihirli Flüt” unvanıyla anılan ve Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Kutluer, Rusya’da bu ödüle layık görülmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.

Besteci Muammer Sun’un “Bozkırın Sesi” isimli eserini Bolşoy Tiyatrosu’nda seslendirdiğine dikkati çeken Kutluer, “Ben Anadolu’nun göbeğinden gelen bir çocuk olarak Anadolu’nun ruhunu bu akşam burada flütümle Rus sanatseverlere seslendirdim. Burada bulunmaktan mutluluk ve büyük gurur duyuyorum” dedi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da ve St.Petersburg kentindeki konservatuarlarda konserler verdiğini anlatan Kutluer, Ankara’da Uluslararası Şefika Kutluer Festivali’ni organize ettiğini ve bu festivalin bu yıl 14’üncü kez düzenleneceği bilgisini paylaştı.