Şehir Tiyatroları 16 Eylül'de perde açıyor; işte yeni sezonun oyunları

Şehir Tiyatroları 16 Eylül'de perde açıyor; işte yeni sezonun oyunları
İBB Şehir Tiyatroları, 16-17 Eylül'de "Bu Memleket Bizim" oyunuyla Harbiye'de yeni sezona başlıyor. Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever, bu yıl sahnede olacak klasikleri duyurdu.İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül...

İBB Şehir Tiyatroları, 16-17 Eylül'de "Bu Memleket Bizim" oyunuyla Harbiye'de yeni sezona başlıyor. Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever, bu yıl sahnede olacak klasikleri duyurdu.

İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever, yeni sezon oyunlarını Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen basın toplantısında açıkladı.

100. yıla saygı

Cumhuriyet'in 100. yılına saygı olarak sahnelenecek olan “Bu Memleket Bizim” oyunundan söz ederek konuşmasına başlayan Ayşegül İşsever, şunları söyledi:

İstanbul Şehir Tiyatrosu olarak tarihi, kültürel ve sanatsal sorumluluğumuzun da bilinciyle, üzerimize düşen görevi en iyi biçimde yerine getirmek için "Bu Memleket Bizim" diyerek sezonu açıyoruz. 

İBB Şehir Tiyatroları olarak bu yıl 2023-2024 tiyatro sezonunu, Cumhuriyetimizin 100. yılını, 16 Eylül Cumartesi ve 17 Eylül Pazar günü, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda sahnelenecek olan 'Bu Memleket Bizim' isimli oyunumuzla açıyoruz. 

İki yıl için açıkladığımız repertuvarımızın, henüz hazırlık aşamasında olan projelerini de tamamlayarak yeni sezon boyunca seyircimizi tiyatronun klasik eserleri ile buluşturmaya devam edeceğiz. Aynı zamanda geçtiğimiz sezondan başlayan oyunlarımız da sahnede olacak.

Ekim ayında klasikler

Ekim ayında seyircimizin heyecan duyacağı yeni oyunlarla perdemizi açıyoruz. Tolstoy’un yazdığı Savaş ve Barış’ı Aleksender Popovski, Alison Gregory’nin yazdığı Ben Medea Değilim’i Hülya Karakaş, Lucy Kirkwood’un yazdığı Sivrisinekler’i Ali Gökmen Altuğ, Nick Whitby’nin yazdığı Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi?’yi  Hüseyin Köroğlu, Bertolt Brecht’in yazdığı Galilei’nin Yaşamı’nı Nurullah Tuncer yönetiyor.

Bu repertuvara sonraki aylarda, bir Türk tiyatrosu klasiği olan Haldun Taner’in yazdığı Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım da dahil olacak.