Singapur’da ilk Türkiye sergisi

Singapur’da ilk Türkiye sergisi
Singapur’daki “Tulipmania” sergisi için Türkiye’den getirilen canlı laleler, Galata Kulesi, Safranbolu evleri, Kız Kulesi ve sıcak hava balonlarıyla tanınan Kapadokya’nın üç boyutlu görselleri eşliğinde sergileniyor. Sergide...

Singapur’daki “Tulipmania” sergisi için Türkiye’den getirilen canlı laleler, Galata Kulesi, Safranbolu evleri, Kız Kulesi ve sıcak hava balonlarıyla tanınan Kapadokya’nın üç boyutlu görselleri eşliğinde sergileniyor.

Sergide ayrıca geleneksel Türk dokuma, çini, hat ve bakır işleme sanatlarından örnekler, Singapurluların ve ülkeyi ziyaret eden turistlerin beğenisine sunuluyor. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Hava Yollarının desteğiyle düzenlenen serginin açılışında konuşan Singapur Büyükelçisi Mehmet Burçin Gönenli, organizasyonun Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlendiğini belirtti.

Büyükelçi Gönenli, bulundukları bölgelere açılan birer kapı olan Singapur ve Türkiye’nin doğal ve stratejik ortak olduklarına işaret ederek, “’Tulipmania’ sergisi, Türkiye’nin Türk ve Singapur halkları arasındaki ilişkileri daha da derinleştirme iradesinin bir ifadesini teşkil ediyor. Singapur’un aynı zamanda Türkiye’nin Güneydoğu Asya’yı da içeren ‘Yeniden Asya’ girişiminin uygulanması bağlamında da önemli katkılar yapabileceğine inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Yalnızca Türkiye’nin tanıtıldığı sergi, ilk defa Türkiye tarafından düzenleniyor.