"Su baskınında Devlet Opera ve Balesi’nin nota arşivi tamamen yok oldu"

"Su baskınında Devlet Opera ve Balesi’nin nota arşivi tamamen yok oldu"
CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi, Ankara Devlet Opera ve Balesi binasını su basması ile ilgili Bakan Ersoy'un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. İlgezdi, nota arşivinin yok olduğunu iddia etti.Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve...

CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi, Ankara Devlet Opera ve Balesi binasını su basması ile ilgili Bakan Ersoy'un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. İlgezdi, nota arşivinin yok olduğunu iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Ankara Devlet Opera ve Balesi binasını su basması ve yaşadığı kayıpları Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

ANKA'nın haberine göre, İlgezdi, önergesinde sel baskını sonucu nota arşivinin de yok olduğunu belirterek, "Su baskınına önlem alınmadığı için nota arşivi tamamen yok oldu. Alt kattaki bütün salonlar sular altında kaldı. Kostümler ve dekorlar zarar gördü. Sorumluların ağzını ise bıçak açmıyor" ifadelerini kullandı.

CHP’li İlgezdi soru önergesinde Bakan Ersoy’dan şu sorulara yanıt istedi:

"Ankara Devlet Opera ve Balesi binasını hangi tarihlerde, kaç kere su basmıştır?

Var olan DOB binasının iş güvenliği kapsamında çalışması yapılmış mıdır? Bu çalışma yapıldıysa sel baskınları ön görülmüş müdür? Herhangi bir afet durumunda binada bulunan elektrik sistemi ve elektronik cihazların personel için hayati tehlike yaratıp, yaratmadığı raporlanmış mıdır? Oradaki cihazların zarar görmesinin kuruma getireceği ek maliyet nedir? Yaşanan bu felakette sorumlu olan insanlardan bu bedeller rücu edilecek midir?

Su baskınlarına karşı belediye ile bir görüşme ve çözüm üretilmesi için talepte bulunulmuş mudur?

Son su baskınının Ankara Devlet Opera ve Balesi’ne toplam maliyeti nedir?

Su basmaları yüzünden herhangi bir yönetici istifa etmiş midir?

Sanatçıların soyunma-giyinme odalarında oluşan zarar neticesinde sanatçıların kişisel eşyaları da zarar görmüştür. Bu zararın giderilmesi için bir çalışma yapılmış mıdır?"