“Tek dileğim karabasandan kurtulmak”

“Tek dileğim karabasandan kurtulmak”
22. Vehbi Koç Ödülü’nün sahibi olan sanatçı Genco Erkal, tek dileğinin, 15 Mayıs sabahı, 21 yıldır ülkeye çöken karabasandan kurtulmak olduğunu söyledi.22. Vehbi Koç Ödülü için Kuruçeşme Divan'da tören düzenlendi....

22. Vehbi Koç Ödülü’nün sahibi olan sanatçı Genco Erkal, tek dileğinin, 15 Mayıs sabahı, 21 yıldır ülkeye çöken karabasandan kurtulmak olduğunu söyledi.

22. Vehbi Koç Ödülü için Kuruçeşme Divan'da tören düzenlendi. Davete sanat, iş ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı. 

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Koç Holding kurucusu dedesi Vehbi Koç'un "Ülkem varsa ben de varım, demokrasi varsa biz de varız şiarıyla ülkesine hizmet ettiğini" anlattı. "2023 fevkalade özel bir yıl" diye Ömer M. Koç. Atatürk'ün "Hepiniz mebus olabilirsiniz ama sanatçı olamazsınız" sözlerini hatırlattıktan sonra, 22. Vehbi Koç Ödülü'nün Genco Erkal ve Dostlar Tiyatrosu'na verildiğini açıkladı.

Ömer M. Koç, “Genco Erkal, 64 yıllık sanat hayatı boyunca hepimizi hayran bırakan tiyatro oyunculuğunun yanı sıra, demokrasi, insan hakları ve düşünce özgürlüğünün, ateşin savunucularından ve bayraktarlarından oldu. İnandığı doğrulardan katiyyen şaşmadı; toplumcu söyleminden hiçbir zaman ödün vermedi” dedi. 

Ödül için Vehbi Koç Vakfı'na teşekkür eden, "Belgeselde hakkında dile getirilen övgülerden utandığını" söyledi. Erkal, "Tek dileğim, 10 gün sonra, 15 Mayıs'ta, 21 yıldır üzerimize çöken bu karabasandan kurtulmak ve aydınlık bir ülkeye ulaşmaktır" dedi. Erkal'ın bu sözleri, davetlilerin önemli bir bölümü tarafından alkışlandı.