Tiyatro eleştirmenlerini üzen kayıp

Tiyatro eleştirmenlerini üzen kayıp
‘Yılın En İyi Eleştirmeni’ ödüllü ve Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı olan Ragıp Ertuğrul, hayatını kaybetti.Lenf kanseri nedeniyle yaklaşık bir aydır Marmara Üniversitesi Pendik Araştırma Hastanesi’nde yoğun...

‘Yılın En İyi Eleştirmeni’ ödüllü ve Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı olan Ragıp Ertuğrul, hayatını kaybetti.

Lenf kanseri nedeniyle yaklaşık bir aydır Marmara Üniversitesi Pendik Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda yatan Ragıp Ertuğrul için geçtiğimiz günlerde yapılan kan bağışı çağrısı birçok ünlü isim tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı.

RAGIP ERTUĞRUL KİMDİR?
1970 doğumlu Ertuğrul, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde İstatistik Bölümünden mezun oldu, yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümünde tamamladı.

Ertuğrul, 2011’de Hacettepe Üniversitesi tarafından düzenlenen 75. Yıl Cüneyt Gökçer Ödülleri’nde “Yılın En İyi Eleştirmeni” ödülüne layık görüldü.

UNESCO Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin Türkiye Merkezi Başkanlığı görevini 2015’ten itibaren üstlenen Ertuğrul, 2017’de Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (International Association of Theatre Critics-IATC) Yönetim Kurulu’na seçildi.

REST Tiyatro’yu 2018’de kuran sanatçı, Türkiye prömiyeri yapan ilk prodüksiyonu Milan Kundera’nın “Jacques ile Efendisi” eseriyle Ekin Yazın Dostları’nın “Yılın Yönetmeni” ödülünü kazandı.