Türk Sinemasının usta ismi Şerif Gören hayatını kaybetti

Türk Sinemasının usta ismi Şerif Gören hayatını kaybetti
Altın Palmiye ödüllü Yol filmi başta olmak üzere birçok unutulmaz esere imza atan usta yönetmen Şerif Gören, 80 yaşında yaşamını yitirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere sanat dünyası taziye mesajları yayımladı.

Usta yönetmen Şerif Gören 80 yaşında hayatını kaybetti.

22 Kasım'da evinde merdivenden düşerek başını yere çarpan Gören, hastaneye kaldırılarak entübe edilmişti. Cannes Film Festivali'nde ödül kazanan Yol filmi başta olmak üzere Yılanların Öcü, Derman, Umut ve Katırcılar gibi yapımlarla tanınan usta yönetmen Şerif Gören'in bugün yaşamını yitirdiği açıklandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan açıklama

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Türk sinemasına unutulmaz eserler kazandıran, usta yönetmen Şerif Gören’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Sanat dünyamızda bıraktığı eşsiz iz ve emekleri daima hatırlanacaktır. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sinema camiamıza başsağlığı diliyoruz" denildi.

İmamoğlu'ndan baş sağlığı dilekleri

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda Gören'in ailesi ve sanat camiasına baş sağlığı diledi. İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

''Ülkemizin kıymetli sinemacılarından yönetmen Şerif Gören’in vefat haberini aldık. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesine ve sanat camiasına başsağlığı dilerim.''

ekran-goruntusu-2024-12-08-122714.png

Şerif Gören kimdir?

Şerif Gören, Yılmaz Güney’in senaryosunu yazdığı Altın Palmiye’li ‘Yol’ başta olmak üzere, ‘Kurbağalar’, ‘Yılanların Gücü’, ‘Sen Türkülerini Söyle’, ‘Almanya Acı Vatan’, ‘Endişe’, ‘Deprem’, ‘Katırcılar’, ‘Amerikalı’, ‘Derman’, “Gelincik’, ‘On Kadın’, ‘Nehir’, ‘Tomruk’, ‘Firar’, ‘Herhangi Bir Kadın’ın da aralarında bulunduğu pek çok klasik filmimizin yönetmenliğini yapmıştı.

En son 2011 yılında ‘ Ay Büyürken Uyuyamam’ filmini çeken Gören’in en önemli özelliklerinden biri toplumsal sorunları sıcağı sıcağına sinemada işlemesi. Bunun için toplumsal gerçekçiliğin öncü sinemacılarından biri oldu. 12 Eylül askeri darbesinin etkisinin hala hissedildiği dönemde askerlere sinemada ilk bayrak açan yönetmen de o olmuş ve ‘Sen Türkülerini Söyle’ filmini çekmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar