Ünlü gök bilimcinin hayatı film oluyor

Ünlü gök bilimcinin hayatı film oluyor
Ünlü gök bilimci Carl Sagan'ın hayatı film oluyor. Voyagers ismiyle beyaz perdeye gelecek yeni yapımın başrolünde ise Tick, Tick... Boom!'daki rolüyle eleştirmenlerden tam not almayı başaran Andrew Garfield yer alacak.Carl Sagan,...

Ünlü gök bilimci Carl Sagan'ın hayatı film oluyor. Voyagers ismiyle beyaz perdeye gelecek yeni yapımın başrolünde ise Tick, Tick... Boom!'daki rolüyle eleştirmenlerden tam not almayı başaran Andrew Garfield yer alacak.

Carl Sagan, yazdığı kitaplar, katıldığı konferanslar bir yana 1980’de “Cosmos: A Personal Voyage” isimli bir televizyon serisinin yayınlanmasıyla geniş kitlelerce tanınmış popüler bir gök bilimci oldu.

Sagan, ayrıca yaptığı açıklamalarla da dikkat çeken bir isimdi. Konuşmalarında UFO’ların varlığı gibi eğlenceli bilimsel kavramlardan ve bir uzaylı uygarlığının bir gün Dünya’yı ziyaret edebileceğine dair olasılıklardan bahsetti.

Sagan, evrenin büyüklüğü göz önüne alındığında, oralarda bir yerlerde en az bir milyon Dünya benzeri uygarlık olduğunu söyleyerek ve özellikle de kendi sesinden dünyamızı “soluk mavi nokta” olarak tanımladığı konuşma kaydıyla, tüm dünyada yankı uyandırdı. Sagan, bir tür kemik iliği neoplazistik hastalığı nedeniyle 1996’da vefat etti.

Şimdiye kadar bu dünyaca tanınmış gök bilimcinin hayatını anlatan bir film çekilmedi. Variety’nin haberine göre, Sagan’ın hayatını anlatan filmde Andrew Garfield ve Daisy Edgar-Jones yer alacak.

Sagan’ın 1981’den ölümüne kadar evli olduğu üçüncü karısı olan yazar ve bilim insanı Ann Druyan filmin odağında olacak. Ann Druyan, ülkemizde Soluk Mavi Nokta ismiyle okuyucuyla buluşan “Pale Blue Dot: A Vision of the Human Future in Space” kitabını yazması için büyük ölçüde Sagan’a ilham vermişti. Film bir aşk hikayesi olarak sunulacak.

“Voyagers”ı yöneten Şilili film yapımcısı Sebastián Lelio, “Cosmos” ilk yayınlandığında izleyen çocuklardan biri olduğunu belirtiyor.