Ünlü oyuncudan ırkçılık tepkisi "Afrika kökenli Amerikalı" terimi hakarettir

Ünlü oyuncudan ırkçılık tepkisi "Afrika kökenli Amerikalı" terimi hakarettir
Morgan Freeman, ender verdiği röportajların sonuncusunda Siyahların Tarihini Anma Ayı’na ve “Afrika kökenli Amerikalı” terimine karşı tepkisini dile getirdi.Independent Türkçe’nin haberine göre, En son Zach Braff’in filmi A...

Morgan Freeman, ender verdiği röportajların sonuncusunda Siyahların Tarihini Anma Ayı’na ve “Afrika kökenli Amerikalı” terimine karşı tepkisini dile getirdi.

Independent Türkçe’nin haberine göre, En son Zach Braff’in filmi A Good Person›da rol alan 85 yaşındaki oyuncu, röportajda ırk üzerine konuştu. Ünlü oyuncu, The Sunday Times Culture dergisine yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Sevmediğimi açıkça söyleyebileceğim iki şey var. Siyahların Tarihini Anma Ayı bir hakarettir. Benim tarihimi bir aya mı indirgeyeceksiniz?

Ayrıca ‘Afrika kökenli Amerikalı’ da bir hakarettir. Bu sıfatı kabul etmiyorum. Siyahların n’yle başlayan sözcüğe (İngilizce’de siyahlar için kullanılan aşağılayıcı bir ifade) kadar uzanan farklı sıfatları oldu ve bunların nasıl bu kadar tuttuğunu bilmiyorum ama herkes ‘Afrika kökenli Amerikalı’yı kullanıyor.”

Oyuncu, “Bu gerçekten ne anlama geliyor? Dünyanın bu bölgesindeki siyahların çoğu melez. Ve Afrika’dan bir ülkeymiş gibi bahsediyorsunuz ama o, tıpkı Avrupa gibi bir kıta” diye devam etti.

Freeman’ın “Afrika kökenli Amerikalı” terimiyle ilgili vurguladığı nokta, “Avrupa kökenli Amerikalı” denmeyeceği, örneğin “İtalya kökenli Amerikalı” gibi ülke belirtileceği.