Urla’da “Ahmet Güneştekin Sanat Müzesi” kuruluyor

Urla’da “Ahmet Güneştekin Sanat Müzesi” kuruluyor
İzmir’de açılan “Gavur Mahallesi” sergisini bugüne kadar 3 milyonun üzerinde kişinin gezdiğini söyleyen Ahmet Güneştekin, Urla’da “Güneştekin Sanat Müzesi” kuracağını açıkladı.Güneştekin, Dokuz Eylül Rotary...

İzmir’de açılan “Gavur Mahallesi” sergisini bugüne kadar 3 milyonun üzerinde kişinin gezdiğini söyleyen Ahmet Güneştekin, Urla’da “Güneştekin Sanat Müzesi” kuracağını açıkladı.

Güneştekin, Dokuz Eylül Rotary Kulübü, ‘Rotary ile Hayal Edelim’ dönem teması ile “Mübadelenin Yüzüncü Yılı” konulu söyleşisine katıldı. Güneştekin, İzmir’deki Gavur Mahallesi Sergisi’ni 3 milyonun üzerinde insanın gezdiğini ifade etti. Güneştekin, “Bu sanat dünyası için çok önemli bir rakam, bir rekor. İzmirlinin bu sahiplenmesi beni derinden etkiledi. İzmir artık benim ikinci evim” dedi.

Urla’da bir ev alarak yerleşme fikrinin, İzmirlilerin evi gezebilme talebiyle müzeye dönüştüğünü anlatan Güneştekin, “Evin planları tamamen değiştirerek 1000 metrekare alanda yer altına dört ayrı galerisi olan, evden ayrı girişe sahip bir sanat müzesi kuruyorum. Bu yılın ekim ya da kasım ayı gibi açmayı hedefliyoruz” bilgisini verdi.