Yabancıların Türkiye’ye ilgisi azalmadı

Yabancıların Türkiye’ye ilgisi azalmadı
Dünyanın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biri olan Türkiye, tarihi ve kültürel mirası ile dünyanın dört bir yanından turistleri çekiyor.Euronews’in haberine göre, Güneydoğusunu vuran yıkıcı deprem nedeniyle zor zamanlardan...

Dünyanın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biri olan Türkiye, tarihi ve kültürel mirası ile dünyanın dört bir yanından turistleri çekiyor.

Euronews’in haberine göre, Güneydoğusunu vuran yıkıcı deprem nedeniyle zor zamanlardan geçen ülke, bu dönemde hayati önem taşıyan turizmi her zamanki gibi canlı tutmaya çalışıyor. 

Hükümet tarafından yayımlanan son verilere göre Türkiye 2022 yılında yüzde 71’lik keskin bir artışla 51 milyondan fazla turist ağırladı. 

Ülkeyi sarsan depremler sonrası yabancı turistler Türkiye’nin seyahat için güvenli olup olmadığını merak etmeye başladı. İstanbul, Antalya, Muğla, İzmir, Kapadokya ve Konya gibi ülkenin önde gelen turizm merkezleri deprem bölgesinin dışında yer alıyor. 

Depremin merkez üssünden bin kilometre uzaklıkta yer alan İstanbul’da, depremde hayatını kaybedenler için tutulan yasla birlikte hayat devam ediyor. Geçtiğimiz yıl tek başına 16 milyon yabancı turist ağırlayan metropol, bu yıl da ziyaretçilerini karşılamaya hazır. 

Deprem öncesi yerlerini ayırtan turistler, İstanbul’daki rezervasyonları iptal etmedi. Türkiye’ye seyahat etmek, korkunç depremden etkilenen bölgeler dışında güvenli. Ülkenin önde gelen hava yolu şirketleri ve uluslararası havalimanları normal şekilde çalışmaya devam ediyor. Havas Voyages and Selectour Başkanı Laurent Abitbol gibi uzmanlar da bunun üzerinde duruyor: 

“Herhangi bir iptal olmadı, insanlar gidebiliyor. Depremin Türkiye’nin turizm noktalarına bin kilometre uzaklıkta meydana geldiğini bilmek gerekiyor. Rezervasyonlarda herhangi bir düşüş olmadı. Her gün Türkiye’ye gitmek için kayıt yaptıran yüzlerce müşterimiz oluyor.”