Yıktıkları tarihi çeşmenin “Daha güzelini” yapacaklarmış

Yıktıkları tarihi çeşmenin “Daha güzelini” yapacaklarmış
İstanbul Dikilitaş'taki tarihi Hamidiye Çeşmesi, bir inşaat firmasının kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında yıkıldı. İBB olayla ilgili yasal süreç başlatıldığını duyurdu. Firmadan ise "Daha güzelini yapacağız"...

İstanbul Dikilitaş'taki tarihi Hamidiye Çeşmesi, bir inşaat firmasının kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında yıkıldı. İBB olayla ilgili yasal süreç başlatıldığını duyurdu. Firmadan ise "Daha güzelini yapacağız" açıklaması yapıldı.

DHA’nın haberine göre, Dikilitaş’ta 1926 yılından itibaren bulunan Hamidiye Çeşmesi, 1970’lerde yer değişikliği ile Hora Sokak’a taşındı. Hayırseverler tarafından yaptırılan ve yarım asırdır aynı yerde bulunan çeşme, arkasındaki binanın kentsel dönüşüme girmesiyle 17 Nisan’da izinsiz yıkıldı.

Çeşmenin yıkılmasına, çevre sakinleri tepki gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi izinsiz yapıldığı belirtilen yıkımla ilgili gerekli yasal sürecin başlatıldığını açıkladı.

Konuyla ilgili firmadan da açıklama var. Çeşmenin kendi inşaat alanları içerisinde olduğunu söyleyen şantiye şefi Kaan Kürşat Kocaoğlu, “Biz bu çeşmeyi yıktık ve şu an zemin güçlendirmesi yapıyoruz. Tescilli olan bir çeşme değildi. İnşaat bittikten sonra zaten biz bu çeşmenin daha güzelini yapıp mahallenin hizmetine sunacağız” dedi.