Levent Gültekin: Meral Akşener bana telefonda ‘Ben Yavaş ve İmamoğlu cumhurbaşkanı olsun diye mi parti kurdum, onlara geçit vermem’ dedi

Levent Gültekin: Meral Akşener bana telefonda ‘Ben Yavaş ve İmamoğlu cumhurbaşkanı olsun diye mi parti kurdum, onlara geçit vermem’ dedi
Gazete Pencere Haber MerkeziYazar Levent Gültekin Youtube kanalında, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 2018 seçimlerinde adaylığına “Evet” dediği iddiasını yineleyerek Gül’ün...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Yazar Levent Gültekin Youtube kanalında, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 2018 seçimlerinde adaylığına “Evet” dediği iddiasını yineleyerek Gül’ün adaylığının Saadet Partisi’nden geldiğini, Akşener ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun onayladığını, Akşener’in bir gecede fikrini değiştirdiğini söyledi.

Meral Akşener’in dört saatlik sohbette kendisine “Abdullah Gül’e söylesen de keşke 2023’te aday olsa da kurtulsak” dediği iddiasında bulunan Gültekin; “Bence Gül’ü önererek 2018’de seçimi nasıl Erdoğan’a hediye ettiğini kapatmak, adaylığına karşı çıkmadığı algısını yaratmak istedi. Bir gün Abdullah Gül’le karşılaştım. Akşener’in sözlerini aktardım, ciddiye almadı” diye konuştu.
Levent Gültekin, Akşener’in Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ‘bir gün bile istemediğini’ belirterek şöyle konuştu:

“Meral Akşener, seçimlere bir buçuk yıl vardı, bir gün beni aradı. Yavaş ve İmamoğlu’nun kastederek ‘bunlar kendilerini ne zannediyor. Belediyenin parası ile anket yaptırıyorlar, kendilerini önde gösteriyorlar. Ben bunlar cumhurbaşkanı olsun diye mi parti kurdum. Ben onlara geçit vermem dedi.”

Levent Gültekin, söz konusu telefon konuşmasını Meral Akşener’in yalanlaması durumunda Whatsapp kayıtlarını paylaşacağını söyledi.