Hakan Kulaçoğlu

Hakan Kulaçoğlu

Lig tescil edilmemeli!

En baştan söylüyorum işte: Bu lig tescil edilmemelidir.

Çünkü bu ülkeye, bu lige, bu sözde sporseverlik anlayışına yakışan tam da budur. O anlayıştır ki, şampiyonluğu İstanbul dışında hiçbir yere layık görmez. O anlayıştır ki, arkasına kendini halkçı, demokrat, sosyal demokrat, sosyalist, solcu ilan eden televizyon kanallarını, gazeteleri, internet sitelerini alır ve halkın içinden, taşranın bağrından çıkmış bir camianın başarısını asla ve asla hazmedemez. O medya kuruluşlarıdır ki, tüm dünya görüşünü sadece bir kulübün taraftarlığı üzerinden evire çevire kitabına uydurmaya çalışarak komik duruma düştüğünü fark bile edemez. O laik cumhuriyetçiliktir ki, UEFA’nın cezasını apaçık şekilde verdiği ve tüm kurullarının da onadığı şike cezasına rağmen, hakkını arayan Trabzonsporluları Fethullahçı çete ile yan yana koyma cüretini göstererek bir tür tersine Ergenekon Davası tesis etmeye çalışır. O adalet ve masumiyet kavramıdır ki, Fethullahçılar ve onların büyük rezillikleri var diye geri kalan tüm suçları ve suçluları aklamayı bir görev edinir ve bunu içine sindirir. O sivil iradedir ki, onlarca yıldır cumhurbaşkanıyla, başbakanıyla, bakanlarıyla, Genelkurmay Başkanlarıyla akın akın tribünlerini dolduranları alkışlayıp kendi memleketinin takımının şampiyonluk maçına gelen mevcut bakanları lige şaibe karıştırmakla suçlayabilir. O futbol cahili kafadır ki, daha kasım ayında ligi önde bitirecek kadar farkı açan ve futbolun en güzel varyasyonlarıyla en şık gollerini atarak rekor sayıda hafta liderlik yaşayıp şampiyonluğa ulaşan bir takımın başarısını gölgelemeye çalışır.

Yine o anlayıştır ki 38 yıl sonra çok büyük bir coşkuyla ve tüm dünya medyasını hayran bırakacak şekilde, kadınıyla erkeğiyle, kızıyla, oğluyla, kutlamalar yapan bir camiaya, cebindeki son parayla kulübünün mağazasından aldığı lisanslı ürünü koyduğu logolu poşetini mahcup bir gülümsemeyle taşıyan yaşlı amcaların, teyzelerin sevincine asla katlanamaz.

İşte bu anlayışa, bu ülkeye, bu futbola, bu futbolsevere sadece ve sadece 2021- 22 sezonunun tescil edilmemesi yakışır. Mahkemelerin, delillerin doğruluğunu değil toplanma şeklini reddederek verdiği beraat kararının arkasına saklanarak 2010-11 sezonunu göründüğü gibi tescil eden ülkeye, 2021-22 sezonunu tescil etmemek ekmek kadayıfı üzerine kaymak gibi gelir, adeta tadından yenmez.

Bu nedenle ve ısrarla söylüyorum ki, bu lig tescil edilmemelidir.

Tabii şimdi bazıları çıkıp diyecek ki “Kardeşim ne yapılmaması gerektiğini söylüyorsun ama ne yapılması gerektiğinden söz etmiyorsun.” Orasını ben bilemem, bilmek zorunda da değilim. Tescil etmeyin işte, o kadarını söyleyebilirim. O şampiyonluğu Trabzonspor camiasından tutup alın, söküp çıkarın, sonra ne yaparsanız yapın. Ha bir de unutmadan… Hazır eliniz değmişken şu VAR denilen laneti de sonlandırın. Bunu mutlaka yapın ki, sonraki sezonları da tescil etmemek zorunda kalmayın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hakan Kulaçoğlu Arşivi