Filistin’de öldürülen gazeteciler için “Gazzete” çıktı

Filistin’de öldürülen gazeteciler için “Gazzete” çıktı
Filistin için Gazeteci Dayanışması, Filistin’de görevini yaparken öldürülen gazeteciler için “Gazzete” adlı bir yayın çıkardı.Filistin için Gazeteci Dayanışması (Press For Palestine) İsrail’in Filistin’de 90 gazeteci...

Filistin için Gazeteci Dayanışması, Filistin’de görevini yaparken öldürülen gazeteciler için “Gazzete” adlı bir yayın çıkardı.

Filistin için Gazeteci Dayanışması (Press For Palestine) İsrail’in Filistin’de 90 gazeteci ve ailesini hedef alan saldırılarına dikkat çekmek amacıyla tek nüshalık bir gazete çıkardı. “Gazzete” adını verdikleri gazeteyi 20 Aralık’ta saat 11:00’de İstanbul’da Beşiktaş Meydanı’nda dağıtacak. Gazeteyi İsrail soykırımı sonucunda ölen ve direnmeyi sürdüren gazetecilere adayan Dayanışma, “Onların direniş hikayeleri bilinsin ve asla unutulmasın diye tarihe not düşüyoruz.” dedi.

İsrail’in Filistin’e 7 Ekim’de başlattığı saldırıların ardından 50’den fazla gazeteciyi tutukladığını hatırlatan Dayanışma, gazetecilerin “organize devlet terörü kullanan İsrail eliyle susturulmaya çalışıldığını” kaydetti. İsrail’in gerçekleri karartmak için abluka altındaki Gazze’ye 70 günden beri hiçbir gazetecinin girişine izin vermediğine işaret etti.

Filistin için Gazeteci Dayanışması: Hakikatleri asla saklayamayacaksınız

Uluslararası sözleşmelere dikkat çeken Filistin için Gazeteci Dayanışması, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İsrail, insani hak ve özgürlükler konusunda uluslararası hukukun bütün kurallarını ihlal ettiği gibi basın özgürlüğünü de hiçe saymaktadır. Çünkü işgalci İsrail, şiddet uygulayarak, tutuklayarak, öldürerek gazetecileri susturabileceğini sanıyor. Ancak bilmiyor ki gazetecileri öldürerek susturabilirsiniz belki ama hakikatleri asla saklayamayacaksınız.”

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik 70 gündür süren saldırılarında en az 8 bini çocuk, 6 bini kadın olmak üzere 20 bin Filistinli’yi öldürdü.