Menopoz dönemindeki kadın çalışanlarına yardımcı olmayan şirketlere dava açılabilir

Menopoz dönemindeki kadın çalışanlarına yardımcı olmayan şirketlere dava açılabilir
Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu (EHRC), menopoza giren işçilere yönelik yasal yükümlülükleri açıklığa kavuşturmak için bir kılavuz rehber yayınladı. Komisyon, menopoz semptomlarının bir "engel" olarak kabul edilebileceğini...

Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu (EHRC), menopoza giren işçilere yönelik yasal yükümlülükleri açıklığa kavuşturmak için bir kılavuz rehber yayınladı. Komisyon, menopoz semptomlarının bir "engel" olarak kabul edilebileceğini ve işverenlerin "makul ayarlamalar" yapmamaları halinde dava edilmekle karşı karşıya kalabileceklerini söyledi.

Komisyon, şirketlerin kadın çalışanlarına yardım için dinlenme alanları veya esnek çalışma saatleri sağlama gibi değişiklikler önermesi gerektiğini belirtti.

Menopoz semptomları arasında sıcak basması, beyin bulanıklığı ve uyku güçlüğü yer alıyor.

Yayınlanan kılavuzda, menopoz semptomlarının bir kadının günlük faaliyetlerini yerine getirme becerisi üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğu kabul edilerek, yaş ve cinsiyet temelli ayrımcılıkların da önüne geçmenin hedeflendiği belirtilmiştir.

Buna ek olarak, kadınların daha serin kıyafetler giyebilmeleri için kurumsal üniforma politikasını gevşetmeleri de önerildi.