Mersin'de maç sonrası sahaya inen Nebati yuhalandı: Meclis'te Hizbullah istemiyoruz

Mersin'de maç sonrası sahaya inen Nebati yuhalandı: Meclis'te Hizbullah istemiyoruz
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, şampiyonluğunu ilan ederek 2. lige yükselen Yeni Mersin İdmanyurdu'nu tebrik etmek istedi ve Yomraspor'u 5-1 yenen takımı tebrik etmek üzere sahaya indi. Yüzlerce taraftar Nebati'yi yuhaladı...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, şampiyonluğunu ilan ederek 2. lige yükselen Yeni Mersin İdmanyurdu'nu tebrik etmek istedi ve Yomraspor'u 5-1 yenen takımı tebrik etmek üzere sahaya indi. Yüzlerce taraftar Nebati'yi yuhaladı ve “Meclis’te Hizbullah istemiyoruz” sloganları attı.

Mersin Stadyumu'nda oynanan maçı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Vali Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancar da izledi.

"Meclis'te Hizbullah İstemiyoruz"

Tribünleri dolduran yüzlerce taraftar, “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” ve “Meclis’te Hizbullah istemiyoruz” sloganları attı.

CHP'li Seçer'e kalp işareti

Bakan Nebati'nin yuhalandığı Mersin Stadyumu'nda maçtan sonra sahaya inen bir diğer isim de CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer oldu.

Kalp işareti yaparak taraftarları selamlayan Seçer'e taraftar da kalp işaretiyle karşılık verdi.

Kulüpten taraftara kınama

Taraftarın protestosunun ardından sosyal medyada bir açıklama yayımlayan Yeni Mersin İdmanyurdu, "Bakanımız sayın Nureddin Nebati'ye yapılan olumsuz davranışları kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Yeni Mersin İdman Yurdu Kulübü olarak bugüne kadar tüm siyasi görüşlere saygımızı ve mesafemizi koruyarak, Şehrimizin Takımının siyaset üstü olduğu bilinciyle hareket ettik. Bugünkü maçın ardından, şampiyonluğumuzu gölgede bırakan, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nurettin Nebati'ye karşı yapılan olumsuz davranışları kınıyoruz."

Nebati neden protesto edildi?

14 Mayıs'ta gerçekleşen milletvekili genel seçiminde, terör örgütü Hizbullah'la bağlantısı olduğu iddia edilen HÜDA PAR, AKP listesinden Meclis'e 4 milletvekili sokmuştu.