Mete Yarar: Bir SİHA bir soğan etmiyor memlekette

Mete Yarar: Bir SİHA bir soğan etmiyor memlekette
Eski Binbaşı Mete Yarar katıldığı bir televizyon programınada soğan ve SİHA tartışmasına değinerek "Tabii ki soğan yiyeceksiniz, SİHA yemeyeceksiniz. Zaten SİHA yenilebilecek bir ürün değil. SİHA sayesinde terör bitecek....

Eski Binbaşı Mete Yarar katıldığı bir televizyon programınada soğan ve SİHA tartışmasına değinerek "Tabii ki soğan yiyeceksiniz, SİHA yemeyeceksiniz. Zaten SİHA yenilebilecek bir ürün değil. SİHA sayesinde terör bitecek. Terörün sana maliyeti 2 trilyon dolar. En önemlisi şehit ve gazi vermeyeceksin. Bir SİHA, bir soğan etmiyor ama memlekette" ifadelerini kullandı.

Yarar, SİHA'lardan ve Gabar'da bulunan petrollerin ülkenin cari açığının kapatacağını savunarak "SİHA sayesinde teröre giden 2 trilyon lira para senin cebine girecek. En önemlisi şehit vermeyeceksin, gazi vermeyeceksin. Bu ülkenin evlatları ölmeyecek. SİHA senin evladını koruyor. Senin teröre harcadığın parayı azaltıyor. SİHA'yla sen bölgeyi temizlediğin için Gabar'da bulduğun petrol senin cari açığını kapatıyor. SİHA başka soğan başka. 50 yıl önce yapmış olsaydınız Türkiye aylık 50 bin dolar milli gelire sahip bir ülke olurdu. " dedi.