Mobbing her yerde: Emniyet amirinden polise mobbing iddiası yargıda

Mobbing her yerde: Emniyet amirinden polise mobbing iddiası yargıda
Diyarbakır'da emniyet amirinin kendisine mobbing uyguladığını iddia eden amirlikte görevli polis H.S., amiri hakkında suç duyurusunda bulundu.Diyarbakır’ın Lice İlçe Emniyet Amirliği’nde görevli polis H. S., Emniyet Amiri Vekili...
Diyarbakır'da emniyet amirinin kendisine mobbing uyguladığını iddia eden amirlikte görevli polis H.S., amiri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır’ın Lice İlçe Emniyet Amirliği’nde görevli polis H. S., Emniyet Amiri Vekili komiser H.B.’nın kendisine tehdit, hakaret ve mobbing uyguladığı iddiasıyla 11 Ocak 2024 tarihinde Lice Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

'Licelilerin hepsi terörist'

Yenigün'de yer alan habere göre, suç duyurusu dilekçesinde, İlçe Emniyet Amiri vekili H. B.’nin, ilçe halkı ile ilgili ağır küfürler ettiğini terörist olmakla suçladığı iddia edilerek, “Orada amir benim ben size ne söylersem söyleyeyim onu yutacaksınız, yanlış da olsa doğru da olsa yapacaksınız” ifadeleri yer aldı.

Rütbesini kullanarak mobbing uyguladı

İlçe Emniyet Amiri Vekili Komiser Yardımcısının kendisine karşı olan tavır ve hitaplarından rahatsız olduğunu ve yaklaşık on gün önce söylediğini belirten polis H.S., dilekçesinde şu beyanlarda bulundu:

“Kendisine bu konuşmayı hatırlatarak rahatsızlığımın devam ettiğini belirttim. Bunun üzerine bana ben sizin amirinizim, istesem oyunu kitabına göre oynarım. En basitinden çorabınızın rengine, şarjörünüzdeki mermi sayısına kadar kontrol eder açığınız bulur hakkınızda rapor tutarım. Siz amirin gücünü bilmiyorsunuz; istersem sebepsiz yere seni deli ayağına psikiyatriye sevk eder silahını aldırırım. Elaleme maskara ederim. Hiçbir şey çıkmasa bile tayin olup gittiğin yerde görünür. Sana deli muamelesi yaparlar' diyerek bana karşı tehditlerde bulunmuştur.

Ben de kendisine, ‘Elinden geleni ardına koyma, biz de hakkımızı adli makamlarda ararız’ diyerek arkadaşım ile beraber odasından ayrıldık."

Lice Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen soruşturma talepli suç duyurusu dilekçesinde iddialarda bulunan polis memuru, “12.01.2024 günü Lice Polis Merkezi Amirliğindeki görevinin değişerek nöbetçi memur olarak farklı bir grupta görevlendirildiğin, 16.01.2024 tarihinde ise Komiser Yardımcısı H.B.’nin tehditlerinde belirtmiş olduğu söylemler doğrultusunda rapor tutarak kendisini Diyarbakır İli Emniyet Müdürlüğü Hukuk İşleri ve Soruşturma Şube Müdürlüğü’ne gönderdiğini, sonraki gün ise yine tehditlerinde belirttiği gibi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü Rehberlik Büro Amirliği’nde bulunan psikologlara sevk ettiğini öğrendim” dedi.