Japon otomotiv devi Türkiye'den çekildi

Japon otomotiv devi Türkiye'den çekildi
Japon otomotiv devi Mazda Motor Türkiye, satış operasyonlarını belirsiz bir süreliğine durdurduğunu açıkladı.Geçtiğimiz temmuz ayında Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile KDV oranları yeniden belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep...

Japon otomotiv devi Mazda Motor Türkiye, satış operasyonlarını belirsiz bir süreliğine durdurduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz temmuz ayında Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile KDV oranları yeniden belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre; KDV, yüzde 18 olan ürünlerde yüzde 20'ye, yüzde 9 olan ürünlerde ise yüzde 10'a çıkarıldı.

Böylece otomobil sektöründe KDV, yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseldi. Yüzde 80 ÖTV'li otomobillerdeki vergi, yüzde 112'den yüzde 116'ya yükseldi.

Mazda Türkiye'den çekildi

Yaşanan vergi artışı sonrası Japon otomotiv devi Mazda Motor, Türkiye'de satış operasyonlarını durdurma kararı aldığını açıkladı.

Konuya ilişkin şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mazda Motor Türkiye, Türkiye'deki Mazda satış ağını belirsiz bir süre durdurma kararı almıştır. Türkiye'deki mevcut Mazda müşterilerine hizmetin devamını sağlamak amacıyla satış sonrası hizmetlerine ve yedek parça tedarikine devam edecektir."

Kaynak: Gerçek Gündem