Peker belgeleri iki ayrı ülkeye göndermiş

İYİ Partili Turhan Çömez, BAE’de bulunan ve internet kullanımı yasaklanan Sedat Peker ile görüştüğünü açıkladı. Katıldığı canlı yayında görüşmenin içeriğini anlatan Çömez, BAE’ye gitmediğini aracılar vasıtasıyla Peker ile uzunca bir görüntülü görüşme yaptığını söyledi. Peker’in devam eden davalarıyla ilgili büyükelçilik ya da SEGBİS marifetiyle ifade vermeye hazır olduğunu söyleyen Çömez, “Yapmayı planladığı ifşaatla ilgili bilgileri ve belgeleri paylaşmak için hukuki yollardan, resmi yollardan bunları paylaşmak için hazır olduğunu vurguladı” dedi.

Peker’in “adaletli bir şekilde” yargılanmak ve aklanmak istediğini anlatan Çömez, Peker’in elindeki bilgi ve belgelerin “Türkiye’de bir arınma sürecine katkı sağlayacağını” düşündüğünü söyledi. Peker, Çömez’e bir tweet beğenmesi durumunda bile Türkiye’ye iade sürecinin başlama ihtimali olduğunu söyledi, o yüzden şuanda bir bilgi ve belge paylaşmasının mümkün olmadığını aktardı.

Çömez, Peker’in kendisine “Bütün bilgi ve belgeleri kayıt altına aldım. İki farklı ülkeye gönderdim. Öldürülmem halinde, hayatıma kast edilmesi halinde bunları bütün Türkiye öğrenecek” dediğini vurguladı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top