Pervin Buldan'ın mitingini izlemek isteyen gazeteciler, zorla alandan çıkarıldı

Pervin Buldan'ın mitingini izlemek isteyen gazeteciler, zorla alandan çıkarıldı
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın Van'da gerçekleşecek mitingini izlemek isteyen gazeteciler, alandan zor kullanılarak çıkarıldı.Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkçe'nin paylaştığı videoya göre gazeteciler Ruşen...

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın Van'da gerçekleşecek mitingini izlemek isteyen gazeteciler, alandan zor kullanılarak çıkarıldı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkçe'nin paylaştığı videoya göre gazeteciler Ruşen Takva, Kadir Cesur ve Sıddık Güler, "turkuaz basın kartı taşımadıkları" gerekçesiyle zor kullanılarak sahneden çıkarıldı.

RSF, gazetecilere zor kullanılan videoyu "Bu kabul edilemez" notuyla paylaştı.

"TALİMAT ÜZERİNE ALANA GERİ ALINDIK"

Takva, daha sonra alana geri alındıklarını açıkladı:

Van’da HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın mitingini takip etmek için geldiğimiz alanda önce turkuaz basın kartına sahip olmadığımız gerekçesiyle alan dışına itildik. Daha sonra gelen talimat üzerine alana geri alındık. Sonuçta alınacağımız alandan neden çıkarıldığımıza anlam vermek güç! Oysa benim sahip olduğum İFJ basın kartıyla Mısır’daki Piramitlere de, Paris’teki Eifel Kulesine de ücretsiz ve öncelikli girebiliyorum. Ama Türkiye’de miting alanına dahi giremiyorum.