Prof. Dr. Müftüoğlu açıkladı: İşte hayatı uzatmanın ve kronik hastalıklardan korunmanın kanıtlanmış tek yolu!

Prof. Dr. Müftüoğlu açıkladı: İşte hayatı uzatmanın ve kronik hastalıklardan korunmanın kanıtlanmış tek yolu!
Pro. Dr. Osman Müftüoğlu, “Hayatı uzatmanın ve kronik hastalıklardan korunmanın bugüne kadar net ve açık olarak kanıtlanmış tek bir yolu var: Kalori kazanımını kısıtlamak yani daha az yemek!” dedi.“Kalori kısıtlanmasının...
Pro. Dr. Osman Müftüoğlu, “Hayatı uzatmanın ve kronik hastalıklardan korunmanın bugüne kadar net ve açık olarak kanıtlanmış tek bir yolu var: Kalori kazanımını kısıtlamak yani daha az yemek!” dedi.

“Kalori kısıtlanmasının insülin ve insülin benzeri büyüme faktörü olarak bilinen İGF-1’in etkinliğini azalttığını neredeyse 20-30 yıl önce net ve açık olarak öğrendik. İnsülinin ve İGF-1’in azalması, aşırı ve gereksiz insülin ve İGF-1 üretiminin frenlenmesi, neticede de insülin direncinin engellenmesi şeker hastalığından Alzheimer’e, kalp damar hastalıklarından kanserlere pek çok sağlık sorununu engelleyebiliyor. Diğer taraftan son yıllardaki güvenilir çalışmalar, kalori kısıtlamasının yani daha az yiyip içmenin ‘Adenozin Mono Fosfat’ ile aktive olan ‘Protein Kinaz’ı (AMPK) ve ‘Sirtüinler’i aktive ederek de bize hayat veriyor.”

“Mevcut bilimsel verilerin neredeyse tamamı yaşamın kalitesini ve süresini arttırmanın en etkili yolunun “daha az yiyip içmek, mümkünse de günün 12-16 saatlik bir zaman dilimini aç olarak geçirmek” ile birebir ilişkili olduğunu gösteriyor. Ve anlaşılan o ki düşünülenin aksine özellikle 40’lı, 50’li yaşlardan sonra ‘can boğazdan gelmiyor, gidiyor(!)’”

“Oruç tuttuğumuz her gün bedenimizde sadece İNSÜLİN ve İGF-1 yükü azalmıyor, yalnızca AMPK ve SİRTÜİN genlerimiz aktive olmuyor, aynı zamanda ciddi ölçüde bir ‘toksin temizleme faaliyeti’ yani ‘arınma/detoks faydası’ da devreye giriyor.”