Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? 2024 bayram tatili takvimi nasıl oldu?

Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? 2024 bayram tatili takvimi nasıl oldu?
Ramazan Bayramı tatili, kamu çalışanları tarafından merakla bekleniyor. Resmi tatil kapsamında olan Ramazan Bayramı'nda, tatilin ne zaman hangi gün başlayacağı ve tatil süresi araştırılıyor. Peki, Ramazan Bayramı tatili kaç...
Ramazan Bayramı tatili, kamu çalışanları tarafından merakla bekleniyor. Resmi tatil kapsamında olan Ramazan Bayramı'nda, tatilin ne zaman hangi gün başlayacağı ve tatil süresi araştırılıyor. Peki, Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? Ramazan Bayram tatili ne zaman başlayacak? Ramazan Bayram tatili ne zaman bitecek?

Tüm İslam aleminin heyecanla beklediği Ramazan ayı 11 Mart günü başladı.

Ramazan ayının ardından başlayacak olan Ramazan Bayramı kaç gün olacak? sorusu merak edildi. Tatil planına yön vermek isteyen vatandaşlar 2024 bayram tatili takvimi araştırmalarına hız verdi. İşte, "Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?" sorusunun yanıtı...

2024 Ramazan Bayramı ne zaman?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşan Ramazan Bayramı için kamudaki tatil süresini duyurdu.

Erdoğan, "Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan'da başlayacak bayram tatilinde 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacağını kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum. Salı günkü yarım günü ve pazartesini bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir vakit verdik. Özel sektörümüzün de böyle bir yaklaşıma sahip olduğunu biliyoruz" dedi.

Açıklamaya göre 2024 Ramazan Bayramı 10 Nisan 2024 Çarşamba günü başlayacak ve 18 Nisan 2024 Cuma günü sona erecek.

Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?

Ramazan Bayramı dolayısıyla 10 Nisan Çarşamba, 11 Nisan Perşembe ve 12 Nisan Cuma tatil olurken, sonrasında hafta sonuna denk gelen sonraki günler 13 Nisan Cumartesi ve 14 Nisan Pazar da tatile eklenecek.

Ramazan Bayramı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak.