Resmi Gazete'de yayımlandı: Emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Resmi Gazete'de yayımlandı: Emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek?
Milyonlarca emekliyi ilgilendiren, emekli ikramiyesinin ne zaman ödeneceğine dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İki bayramda 3'er bin lira olan emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak? İşte detaylar...Ocak ayında yüzde 49,25...
Milyonlarca emekliyi ilgilendiren, emekli ikramiyesinin ne zaman ödeneceğine dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İki bayramda 3'er bin lira olan emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak? İşte detaylar...

Ocak ayında yüzde 49,25 oranında zam alan emeklilerin bayram ikramiyesine artışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. 2 bin lira olarak uygulanan emekli bayram ikramiyesine yüzde 50 zam yapıldı. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen, emekli bayram ikramiyesini 3 bin liraya çıkaran düzenlemeyi de içeren Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin TL'ye yükseltilmesi sonrası, ödeme tarihleri araştırması da hızlandı. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak? Kimlere bayram ikramiyesi ödenecek? İşte emeklinin bayram ikramiyesinde son gelişmeler...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde emekli bayram ikramiyesinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağını bildirdi.

Emeklinin bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Buna göre; Ramazan Bayramı'nın ilk günü bu yıl 10 Nisan tarihine denk gelecek. Emekliye bayram ikramiyelerinin ise bayramdan önceki hafta yani 1-9 Nisan tarihlerinde hesaplara yatması bekleniyor.

Emekliye bayram ikramiyeleri ise bayramdan önceki hafta hesaplara geçiyor. Nisan ayının ilk haftasında SSK ve Bağ-kur kapsamındaki tüm emeklilere ikramiyelerinin yatması bekleniyor.

Kimler zamlı bayram ikramiyesi alacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak.

Emekliye ek zam yapılacak mı?

Asgari ücretli çalışanların ve emeklilerin seçim öncesi bir beklentisinin olduğuna ve bu konuda yeni bir gelişme yaşanıp yaşanmayacağına ilişkin soru üzerine Yılmaz, "Olabildiğince elimizdeki tüm imkanları kullanarak bu konularda adımlar attık. Önümüzdeki dönemlerde de ekonomimiz büyüdükçe, geliştikçe, istikrarımız meyvelerini vermeye devam ettikçe emeklilerimiz başta olmak üzere bütün kesimlere dönük yine aynı yaklaşımımızı devam ettireceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da geçtiğimiz günlerde, emekli maaşlarına ek zam gündemiyle ilgili konuştu. Akbaşoğlu, emeklilerin aylıklarındaki iyileştirme için seçim sonrasını işaret ederek, Meclis'in nisan ayında çalışmalarına başladıktan sonra konunun ele alınacağını söyledi.