Resmi Gazete'de yayınlandı: 'Yarısı Bizden' kampanyasının ayrıntıları belli oldu

Resmi Gazete'de yayınlandı: 'Yarısı Bizden' kampanyasının ayrıntıları belli oldu
İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, mülk sahiplerine ve kiracılara sağlanacak finansal yardım miktarı belirlendi. Cumhurbaşkanının kararı, Resmi Gazete'de yayınlandı ve bu karara göre, mülk sahipleri bir konut...
İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, mülk sahiplerine ve kiracılara sağlanacak finansal yardım miktarı belirlendi. Cumhurbaşkanının kararı, Resmi Gazete'de yayınlandı ve bu karara göre, mülk sahipleri bir konut için hibe ve kredi ile toplamda 1 milyon 400 bine yakın destek alabilecekler.

İstanbul'da yürütülecek kentesel dönüşüm uygulamaları kapsamında yapım için yardım verilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karar ile birlikte 'Yarısı Bizden' kampanyası kapsamında verilecek destek paketi yürürlüğe girdi. Buna göre, hak sahiplerine bir konut için 700 bin TL'ye kadar hibe verilecek. Ayrıca, 700 bin TL'ye kadar da kredi verilecek.

İş yerleri için ise bu rakam 350 bin TL olarak belirlendi. Bu kapsam, iş yerleri için 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla kentsel dönüşüm için 350 bin TL'ye kadar hibe ve 350 bin TL'ye kadar kredi desteği söz konusu olacak.

Yürürlüğe giren kentsel dönüşüm kampanyası kapsamında kiracılara ise tahliye desteği sağlanacak. Kiracılara bir defaya mahsus olmak üzere karşılıksız 100 bin TL tahliye desteği verilmesi söz konusu.

Kredi ödemlerinin ilk 12 taksiti faizsiz olacak

Kararda; kredi geri ödemelerinin, 24 aylık geri ödemesiz dönemden sonraki ilk aydan itibaren başlayacak ve ilk 12 taksit faizsiz olmak üzere en fazla 120 ay olacağı belirtildi.

Geri ödemesiz ve faizsiz dönem sonunda ilk taksit ödemesinden önce başlangıç güncellemesi yapılacak.

Kredi verilirken hak sahiplerinin gelir ve kredi puanına bakılmayacak. Kredi geri ödemeleri Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yürütülecek.

'Toplam 1,5 milyon TL destek ile İstanbul’un kentsel dönüşümünü hızlandıracağız'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki söz konusu karara ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "İstanbul'un kentsel dönüşümü için başlattığımız 'Yarısı Bizden' kampanyası kapsamında vereceğimiz destek paketi yürürlüğe girdi.

700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi, 100 bin TL tahliye desteği olmak üzere toplam 1,5 milyon TL destek ile İstanbul’un kentsel dönüşümünü hızlandıracağız.

Bizlere her zaman destek olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz. İstanbul'umuza, vatandaşlarımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.