REZİL-LİG

REZİL-LİG
Futbol Federasyonu Başkanı parmak sallarsa, kulüp başkanı da yumruk atar. Türk futbolunun temizliğe, ciddi bir temizliğe ihtiyacı var. Malzemecisinden hocasına, başkanından federasyonuna kadar, o kadar…Futbol Federasyonu Başkanı...

Futbol Federasyonu Başkanı parmak sallarsa, kulüp başkanı da yumruk atar. Türk futbolunun temizliğe, ciddi bir temizliğe ihtiyacı var. Malzemecisinden hocasına, başkanından federasyonuna kadar, o kadar…

Futbol Federasyonu Başkanı parmak sallarsa, kulüp başkanı da yumruk atar.

Futbolda yaşanan şiddeti hayatın diğer alanlarından ayırmak mümkün mü? “Ben kimim biliyor musun?” sorusunu kendisinden ziyade her gördüğüne soran bir anlayış, Türk futbolunu katledecek bir eyleme imzasını attı.

Daha ligin yarısı bitmedi ne küme düşen ne şampiyon olan belli. Buna rağmen bir hakemin verdiği karara böyle tepki gösterilmesi elbette kabul edilir değil. Bu meselede alınacak karar çok önemlidir, emsal olacaktır. Ya şiddeti cesaretlendirecek ya da bir daha kimsenin böyle rezalete konu olmasını engelleyecektir.

İnsana şiddet, hayvana şiddet, değerlere şiddet, haklara şiddet, varlığa şiddet hemen her alanda artarken ve son olayla bütün memleketin dikkatini çekmişken, kimsenin ciddiyetten uzaklaşmaya hakkı yoktur. Hele hamaset yaparak konuyu örtmek mümkün görünmemektedir.

Tutuklanan Ankaragücü Başkanı yumruk atarken, yere düşmüş hakemi tekmeleyenlerin VIP’ten stada giriş yaptıkları saptanmış. VIP’in ne olduğunu açalım da mesele iyi anlaşılsın.

VIP İngilizce bir kısaltma; “Very Important Person.” Yani çok önemli kişi. Statüsü nedeniyle özel imtiyaz sahibi olan varlık. Bakar mısınız?

Kimler VIP’te?

Kimler VIP avantajlarından, hangi kerametleriyle faydalanıyor?

Memleketin sorunlarından birinin liyakat olduğunu sürekli okuyor, konuşuyorsunuz. İşte bu da bir liyakat örneği değil mi? Örnek olması
gereken, takımını da taraftarını da yönetmesi gereken yumruk, beraberinde VIP’te ağırladıkları tekme atıyor.

Fair Play ödülü sahibi olduğunu da söylemeliyiz bu Başkanın.

Yani neresinden baksanız elinizde kalacak bu hadise.

Türk futbolunun temizliğe, ciddi bir temizliğe ihtiyacı var. Malzemecisinden hocasına, başkanından federasyonuna kadar, o kadar…

İstifa denen, memleketimizi terk edeli çok yıl geçmiş bir fazilet var hatırlar mısınız?

Hatta başka memleketlerde yaşanan, bir kusur karşısında sayın basın mensuplarının allaya pullaya yazdığı “Olay karşısında bakan istifa etti” haberlerini biliyorsunuz.

Dün Federasyon Başkanı kameralarının karşısındaydı. Meslektaşlarımdan biri sordu. “İstifa” dedi. Cevabı şu oldu. “Böyle hurafelerle uğraşmayalım arkadaşlar…”

Aynı federasyon başkanı “Bizim kültürü değiştirmemiz lazım” diyordu.

Kültür çoktan değişti sayın Başkan. Epey oldu. İstifa mekanizması hurafe olduğuna göre, iyi biliyor ama bizim aklımızla eğleniyorsunuz.

İnönü Stadyumu’nda Beşiktaş’ın eski Başkanı Ahmet Nur Çebi’ye parmak sallayan bir futbol federasyonu başkanı olduğunuzu hatırlayınız.

Federasyon Başkanı parmak sallar ise kulüp başkanı da bunu yapar.

İstifa da bir hurafe müessesi değildir.