SABAH GAZETESİ’NİN PAYLAŞIMI OLAY OLDU

SABAH GAZETESİ’NİN PAYLAŞIMI OLAY OLDU
Türkiye’de koronavirüs vaka sayılarıyla ilgili her Bakanlık bilgi verirken dün Sabah Gazetesi’nin Bakanlıktan önce vaka bilgisi vermesi iddiası tartışma yarattı. Gazetenin sosyal medyadan duyurduğu 20 Nisan tarihli bilgilerle...

Türkiye’de koronavirüs vaka sayılarıyla ilgili her Bakanlık bilgi verirken dün Sabah Gazetesi’nin Bakanlıktan önce vaka bilgisi vermesi iddiası tartışma yarattı. Gazetenin sosyal medyadan duyurduğu 20 Nisan tarihli bilgilerle Bakan’ın paylaştığı 20 Nisan tarihli bilgiler arasında tezatlık olması dikkat çekti. İddiaya göre paylaşım soru işaretleri yaratıp tepki toplayınca gazete paylaşımını sildi. Bakanlık açıklamadan önce gazetenin verileri nereden aldığı merak konusu oldu.
KAFALAR KARIŞTI
Bakanlık ile gazetenin paylaştığı veriler kıyaslanınca Sabah Gazetesi verileri daha çok test yapılıp daha az vaka tespit edildiği ancak vefat sayısının daha yüksek olduğu, Sağlık Bakanlığı verilerine göreyse daha az test yapılıp, daha çok vaka tespit edildiği ve vefat sayısının Sabah Gazetesi’nin açıkladığına göre 8 kişi düşük olduğu dikkat çekti.
Sabah gazetesi toplam test sayısını 677.377, toplam vaka sayısını 89.986, toplam ölüm sayısını 2148, toplam yoğun bakım hasta sayısını 1922, toplam entübe hasta sayısını 1031, toplam iyileşen hasta sayısını 13.656, dünkü test sayısını 42.900, dünkü vaka sayısını 3690, dünkü vefat sayısını 131, dünkü iyileşen sayısını da 1680 olarak açıkladı.