Taşköprü sarımsağı kilosu 150 liradan satılıyor: Kaynatıp içen kış boyu hasta olmuyor

Taşköprü sarımsağı kilosu 150 liradan satılıyor: Kaynatıp içen kış boyu hasta olmuyor
Sarımsak, soğuk kış günlerinde hastalıklara karşı koruyor. Sarımsağın asıl vitaminin kabuğunda olduğunu biliyor muydunuz? İşte detaylar ve hastalıklardan korunma yollarında sarımsağın sırrı...Posta'da yer alan habere göre;...
Sarımsak, soğuk kış günlerinde hastalıklara karşı koruyor. Sarımsağın asıl vitaminin kabuğunda olduğunu biliyor muydunuz? İşte detaylar ve hastalıklardan korunma yollarında sarımsağın sırrı...

Posta'da yer alan habere göre; tükettiğimiz her türlü besin kaynağı, hastalıklara karşı oluşan vücut direncimizi büyük ölçüde etkiliyor. Sarımsak içerisinde yer alan vitaminler mikroorganizmaları öldürmekte etkili oluyor. Sarımsak tüketimi bağışıklığı güçlendirmek için de sıklıkla tercih ediliyor.

Zatürre, bronşit, sıtma gibi hastalıklara karşı koruyucu olan doğal antibiyotik sarımsağın kabuğunu kaynar su içerisine atıp demlemek ve sonrasında sürahi içerisine alıp bal katarak tüketmek uzun ve sağlıklı bir ömrün habercisi oluyor.

Sarımsak mucizesi: Yaşlanmayı yavaşlatıyor!

Sarımsak kabuğunu kaynatıp içmenin en şaşırtan faydaları arasında cilt kırışıklarını önlemesi de yer alıyor. Hasar almış cilt dokularını onaran ve uzun süreli tüketimde gençleştiren bu karışımı içenler, gencecik ve parlak bir cilde kolayca sahip olabiliyor.

Anti-enflamatuar etkisi ile de dikkat çeken sarımsak kabuğunun suyu, iltihaplanmayı azaltarak ciltte sivilce, akne oluşumu önüne de geçebiliyor.

Bağışıklık dostu

Kış aylarında sık rastladığımız hastalıkların hepsinden korunmayı sağlayan sarımsak kabuğu suyu, içerisinde yer alan allicin bileşeni sayesinde bağışıklığı ve kalp-damar sağlığını destekliyor.

Sindirimi kolaylaştırıyor

Lif zengini olan sarımsak, kabuğundan yayılan vitamin ve mineraller sayesinde sindirim sistemini de iyileştirici etki gösteriyor. Kabızlığı önleyen bu lifler sayesinde bağırsak sağlığını kurtarmak ve desteklemek mümkün oluyor.

Özellikle içerisinde yer alan antimikrobiyal etkiler sayesinde parazit ve kurt oluşumunu da önleyen sarımsak kabuğu suyu, bağırsak florasını koruyarak olumlu etki sağlıyor.

Sarımsak kabuğu nasıl kaynatılır, içine neler katılır?

Sarımsağın vitamini dişlerinde sansak da asıl gizli bir depo olan kabuğunu kaynar suya atıp demlemek, su ile birlikte kaynatmak tüketim için yeterli oluyor. Tercihe göre bu karışımı güçlendirecek bal, karanfil ve zencefil gibi malzemeleri de katarak adeta bir hastalık savar hazırlanabiliyor.

Çay gibi demlenebilen bu besini kurutup toz hâline getirerek baharat niyetine kullanmak da mümkün oluyor. Böylece hem yemekler lezzetlendiriliyor hem de yemek yerken bir yandan vitamin depoları dolduruluyor.

Sarımsak kabuğu çayı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Sarımsak kabuğunu çay hâline getirirken kabukların kurutulmuş olmasına dikkat etmek gerekiyor. Bu kurutma işlemi mikrodalga-fırın gibi seçenekler içerisinde de uygulanabilse de daha sağlıklı sonuçlar almak ve kabuktaki vitaminleri öldürmemek adına güneşte kurutma yöntemi uygulanması öneriliyor.

Bu sebzenin çayını yaparken herhangi bir alerjen etkiye sahip olunmadığından emin olunması gerekiyor. Aynı zamanda hipertansiyon gibi kronik hastalıklara sahip olan kişilerin ve hamilelerin de doktorlara danışmadan bu karışımdan tüketmemesi tavsiye ediliyor.

Sarımsak kokusu nasıl giderilir?

Sarımsak kabuğu çayını yaparken en merak edilen konu da çayın kokusunun ağızdan nasıl giderileceği oluyor. Bunun için karışım içerisine karanfil veya limon eklemek yeterli oluyor. Bu iki elementin karışıma eklenmediği durumlarda ise çayı tükettikten sonra birkaç yaprak taze nane çiğnemek kokuyu gidermek adına yeterli oluyor.