“Sarıklı Amiral” Mehmet Sarı'nın fotoğrafını yayımladığı için yargılanıyordu: Albay F.K'ya kanser teşhisi konuldu

“Sarıklı Amiral” Mehmet Sarı'nın fotoğrafını yayımladığı için yargılanıyordu: Albay F.K'ya kanser teşhisi konuldu
Gazeteci Müyesser Yıldız, kamuoyunda 'sarıklı amiral' olarak tanınan ve geçen yıl YAŞ kararıyla emekliye sevk edilen Mehmet Sarı’nın suç duyurusu üzerine Yarbay F.K. hakkında açılan davanın seyrine ilişkin son gelişmeyi...

Gazeteci Müyesser Yıldız, kamuoyunda 'sarıklı amiral' olarak tanınan ve geçen yıl YAŞ kararıyla emekliye sevk edilen Mehmet Sarı’nın suç duyurusu üzerine Yarbay F.K. hakkında açılan davanın seyrine ilişkin son gelişmeyi aktardı. Yıldız, Tuğamiral Mehmet Sarı’nın fotoğraflarının sızdırılması suçlamasıyla yargılanan Albay F. K’nin kanser olduğunu yazdı.

Kamuoyunda “Sarıklı Amiral” olarak bilinen Tuğamiral Mehmet Sarı’nın MSB sitesinde bulunan bir fotoğrafının yayınlanması kapsamında “emre itaatsizlikte ısrar, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak” suçlamasıyla hakkında dava açılan ve açığa alınan Albay F.K’nın idari soruşturma sürecinde kilo kaybı yaşadığı ve iştahsızlık yaşadığı belirtildi.

Gazeteci Müyesser Yıldız'ın aktardığına göre, Albay F.K, gemi komutanlığı görevinden alındıktan 1 hafta sonra, 3 Haziran’da hastaneye gitti ve 9 Haziran'da kendisine kanser teşhisi konuldu.

Yıldız, yazısında şu ifadelere yer verdi:

Yarbay F.K.’ye ödettirilen bedel, bunlarla sınırlı kalmadı. O idari soruşturma sürecinde kendisinde kilo kaybı ve iştahsızlık baş gösterdi. Gemi komutanlığı görevinden alındıktan 1 hafta sonra, 3 Haziran’da hastaneye gitti. 9 Haziran’da endoskopi yapıldı ve mide kanseri teşhisi kondu. Uygulanan kemoterapi sonuç vermeyince de ameliyat edilip takipli hasta statüsüne alındı.

Cübbeli amiralin suç duyurusu üzerine Yarbay F.K. hakkında açılan davanın seyrine ilişkin son gelişmeyi de aktaran Yıldız şu ifadeleri kullandı:

Geçen hafta İzmir’de duruşması yapıldı. F.K. ve avukatı Taner Gül duruşmada hazır bulunurken cübbeli emekli amiral Mehmet Sarı duruşmaya katılmayıp ifadesini gönderdi. Avukatı da SEGBİS’le bağlandı. Av. Gül, komutan olduğu için F.K.’nın yönetmeliğe göre gemide telefon bulundurabileceğini, bunun “emre itaatsizlikte ısrar” kapsamında değerlendirilemeyeceğini anlattı. Ayrıca TSK intranete 350 bin personelin tamamının ulaşma imkânı bulunduğunu vurguladı.

Yarbay F.K. de şöyle isyan etti:

Mehmet Sarı herkesin görebildiği, görebileceği bir tek fotoğraf yüzünden ‘Mağdurum da mağdurum’ diyor. Ben gemi komutanlığından oldum. Üç kez tayinim çıktı. Midemin yüzde 60’ı alındı ve engelli raporu verildi. Engelli birey oldum. O ise çalışıyor. Emekliliğine herhangi bir zeval gelmedi, benim ise başıma gelmeyen kalmadı. Şimdi de ‘Hapis yat.’ deniyor. Hukuk bu mu?”

Peki cübbeli amiral Mehmet Sarı gönderdiği dilekçede neden yakındı?

Emekli olduktan sonra, sanık tarafından yapılan paylaşımlar nedeniyle özel sektörde iş bulmakta sıkıntı yaşadım.” dedi, iyi mi?!

Duruşmanın sonucu mu?

Savcı hemen mütalaasını verip F.K.’nin “emre itaatsizlikte ısrar” suçundan beraatını, “kişisel verileri hukuka aykırı elde etme” suçundan ise 4 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Dava da 21 Eylül’e ertelendi.

Son bir ayrıntı daha:

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı adına davaya katılma talebinde bulundu. Üstelik “gizli/gizlilik dereceli” bir yazıyla. Şaka gibi!..

Davaya katılma talebinin hikmet-i sebebi mi?

Cübbeli görüntülerinden zarar görmeyen TSK, F.K.’nın “işlediği” suçlardan zarar görmüş efendim!..

Nasıl olduysa, mahkeme MSB’nin bu talebini reddetti.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız