Sarunas Jasikevicius doğru tercih

Sarunas Jasikevicius doğru tercih
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde heyecan bütün hızıyla devam ediyor. Bu yazımda, son dönemlerde yaşadığı durgun sürecin ardından koç değişikliğine giden Fenerbahçe Beko’nun performansını ve bu sezon oynadığı...

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde heyecan bütün hızıyla devam ediyor. Bu yazımda, son dönemlerde yaşadığı durgun sürecin ardından koç değişikliğine giden Fenerbahçe Beko’nun performansını ve bu sezon oynadığı basketbolla takdir toplayan Beşiktaş Emlakjet’i değerlendirmek istiyorum.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin en önemli şampiyonluk adaylarından biri olan Fenerbahçe Beko’da, sürpriz bir gelişme yaşandı. Euroleague’de peş peşe alınan mağlubiyetler ve Süper Lig’de Beşiktaş Emlakjet ile Anadolu Efes’e karşı alınan yenilgiler sonrası Yunan koç Dimitris İtoudis ile yollar ayrıldı. İtoudis’ten boşalan koçluk görevine Litvanyalı Sarunas Jasikevicius getirildi. Jasikevicius tercihi oldukça yerinde bir hamle. Geçmişte oyuncu olarak da Fenerbahçe’de forma giymiş bir isim. Camiayı tanıması büyük avantaj. Zalgiris Kaunas takımını çalıştırdığı
dönemde oynattığı müthiş basketbol ortada. Barcelona’yı çalıştırdığı dönemde kazandığı kupalar ortada.

Takımı toparlaması için biraz zaman gerekiyor. Başarılı olacağını düşünüyorum. Fenerbahçe Beko’da henüz devreye giremeyen oyuncular var. Bu oyuncuların bir an önce sorumluluk alması gerekiyor. Bu isimlerin başında Milli pivot Sertaç Şanlı geliyor. Şu ana kadar - yaşadığı sakatlıkların da etkisiyle- takımına katkı sağlayabilmiş değil. Oyun kurucu Yam Madar ve pivot Johnathan Motley’in performanslarını biraz daha arttırmaları gerekiyor. Sergiledikleri performans yeterli değil. Bu konuda da Jasikevicius’a çok iş düşüyor. Bazı oyuncuları motive etmesi biraz zaman alabilir.

İç sahada yenilgisiz

Geçtiğimiz sezon kümede kalmayı son haftada garantileyebilen Beşiktaş Emlakjet, bu sezon çok farklı bir görüntü ortaya koyuyor. Genel menajerlik görevine Nedim Yücel’i getirdiler. Koç olarak da Sırp Dusan Alimpijevic ile anlaştılar. Oyuncu kadrosunu da tamamen yenilediler. Yerli oyuncu kadrosuna Berk Uğurlu, Egehan Arna, Yiğit Arslan ve Berkan Durmaz gibi kaliteli isimleri dahil ettiler Berk Uğurlu’nun takımına verdiği katkıyı önemsiyorum.

Ayrıca Yiğit Arslan da ligimizin önemli şutörlerinden biri. Genç oyuncu Kerem Konan da kendisine verilen şansı iyi kullanıyor. Önünde çok uzun bir yol var. Gelişimini sürdürürse iyi yerlere gelecektir. Yabancı oyuncular arasında en beğendiğim isim Amerikalı kısa forvet Matt Mitchell. Takıma çok büyük bir enerji kattığı kanaatindeyim. En sıkıntılı gördüğüm bölge ise pivot pozisyonu. Pivot bölgesinde oynayan Angel Delgado fizikli, güçlü bir oyuncu ama serbest atışlarını acilen geliştirmesi gerekiyor. Çok kötü bir serbest atış yüzdesi var. Bitiricilik yönünden de sıkıntıları olan bir oyuncu.

Geçtiğimiz sezon taraftarlarına büyük bir hayal kırıklığı yaşatan Beşiktaş Emlakjet, bu sezon muazzam bir ilk yarı geçiriyor. İç sahada yenilgisiz ilerliyorlar. Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes gibi iki güçlü şampiyonluk adayını mağlup ettiler. Büyük moral depoladılar. Alınan bu başarılı sonuçlar taraftarı da salona çekti. Yeni başkan Hasan Arat’ın da basketbola ilgisi malum. Basketbol takımına gereken desteği de verecektir. Euroleague’e katılım için gerekli olan Wild Card için görüşmeleri gerçekleştireceğini açıkladı. Tüm bu olumlu gelişmeler göz önüne alındığında, Beşiktaş Emlakjet’in sezonun sürpriz takımı olması kuvvetli bir ihtimal.