Seçim Kurulu Kızıldaş'ın itirazını haklı buldu: Arguvan'da yeniden aday

Seçim Kurulu Kızıldaş'ın itirazını haklı buldu: Arguvan'da yeniden aday
Malatya İl Seçim Kurulu, CHP'nin itirazı üzerine İlçe Seçim Kurulu tarafından adaylığı düşürülen Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş'ın itirazını haklı buldu.Aday gösterilmeyince CHP'den istifa eden ve TİP'ten...
Malatya İl Seçim Kurulu, CHP'nin itirazı üzerine İlçe Seçim Kurulu tarafından adaylığı düşürülen Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş'ın itirazını haklı buldu.

Aday gösterilmeyince CHP'den istifa eden ve TİP'ten aday olan Malatya Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş'ın adaylığı dün CHP'nin itirazı üzerine İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edildi. Kızıldaş, İl Seçim Kurulu'na başvurarak karara itiraz etti. İtirazı değerlendiren İl Seçim Kurulu, Kızıldaş'ın adaylığını onayladı.

"Birilerine demokrasi dersi verildi"

Artı Gerçek'in haberine göre Arguvan Belediye Başkanı Kızıldaş, "Oybirliğiyle bizim lehimize karar verildi. Bu ülkede hâlâ hukuku uygulayan, sahip çıkan hakimler var. Buradan birilerine de demokrasi dersi verildi. Birileri de bunu görmüş oldu" ifadelerini kullandı.

"Nereye gideceğimizi seçimden sonra söyleyeceğiz"

"Bağımsız aday mı olacaksınız, TİP'e mi geçeceksiniz?” sorusu üzerine Kızıldaş, "Gelecekte söyleyeceğiz. Nereye gideceğimiz, düşüncemiz ve inancımız belli. Seçimden sonra söyleyeceğiz. Sürpriz olsun" cevabını verdi.

Ne olmuştu?

Arguvan Belediye Başkanlığı için daha önceden CHP'den aday adayı olan Mehmet Kızıldaş, CHP'den istifa ederek bağımsız aday olarak başvuruda bulundu.

CHP Arguvan İlçe Başkanlığı bunun üzerine İlçe Seçim Kurulu'na başvurarak, Kızıldaş'ın adaylığının düşürülmesini istedi.

Bunun üzerine İlçe Seçim Kurulu Kızıldaş’ın adaylığın düşürülmesine karar verdi. Kızıldaş, İl Seçim Kurulu'na başvuruda bulunurken adaylığıyla ilgili engel oluşturacak bir durumun olmadığı yönünde karar verildi.