Sedat Peker'in iddialarıyla Veyis Ateş'e 'nüfuz ticareti' davası açıldı

Sedat Peker'in iddialarıyla Veyis Ateş'e 'nüfuz ticareti' davası açıldı
Sedat Peker'in iddiaları üzerine Sezgin Baran Korkmaz ve Veyis Ateş arasındaki 10 milyon Euro alışverişi olduğuna ilişkin savcılık soruşturma başlattı. Ateş, iddialar hakkında  "Mahkemede ne kadar haksız bir durum olduğu ve...
Sedat Peker'in iddiaları üzerine Sezgin Baran Korkmaz ve Veyis Ateş arasındaki 10 milyon Euro alışverişi olduğuna ilişkin savcılık soruşturma başlattı. Ateş, iddialar hakkında  "Mahkemede ne kadar haksız bir durum olduğu ve asıl gidip benim aleyhime “meslektaşım” olarak konuşan kişilerin deşifre olması adına da bir fırsat olmuş olacak" dedi. 

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, kaçak iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'a karşı kara para aklama iddialarıyla gündeme gelen ve HaberTürk TV'den istifa eden Veyis Ateş hakkında nüfuz ticareti suçlamasıyla dava açıldığını bildirdi.

İddianameye göre görüşme şu şekilde:

Ateş: Ihh, Bu Halk TV’de anlattığım hikâye sana anlattığım hikâye. Burada sadece bir şey beni endişe ettiriyor. Ihh, canın yaralı.

Korkmaz: Evet, doğru.

Ateş: Kızgısın, öfkelisin. Ondan sonra, dünyayı ateşe veresin var falan. Sadece bu tarafın hassasiyet duyduğu mesele bu, ben sana bunu ilk başta da söyledim. Az önce arandığımdı, ıhh, bir şey yapar mı? Bizi yakar mı, yıkar mı, konuşur mu, eder mi, diyorlar.

Korkmaz: Yok abi ya.

Ateş: Yok dedim, bizim itimadımız var.

Korkmaz: Allah razı olsun. Ateş: Kendisiyle buluştuğuma göre bir hakemlik, (anlaşılamadı) yaptığıma göre itimat sorumumuz olmaz dedim. Ondan sonra konuştuğumuz şeyleri sıraladı, sıraladılar.

Saymaz'ın aktardığına göre, savcılık, Korkmaz ile Ateş arasındaki ses kayıtlarını elde ettiği kaydın analizini gerçekleştirdi. Kayıt, Adli Tıp Kurumu'na gönderildi ve Adli Tıp Ses ve Görüntü İnceleme Şubesi tarafından yapılan raporda, seslerin benzerlikler içerdiği belirtildi. Raporda, Ateş'in ses örnekleri ile Korkmaz arasındaki kaydın incelendiği ve benzerlikler tespit edildiği ifade edildi.

Gazeteciler Sevilay Yılman ve Fatih Altaylı da ifade verdi.

Veyis Ateş, iddianamedeki suçlamaları reddederek Saymaz'a verdiği yanıtları sosyal medya üzerinden paylaştı. Ateş'in paylaşımında öne çıkanlar şu şekilde;

Sevgili İsmail; Hakkımdaki asılsız ve temelsiz söylentilere dayanan iddianame ile ilgili görüşümü almak istediğin için teşekkür ederim. İyi ki adil gazeteciler var; iddianın iki tarafına da soruyor, tarafsız olmaya çalışan gazeteciler…

Davanın açılmış olması benim açımdan iyi oldu. Bu haksız itham ve iftirayı mahkemede anlatmam açısından da bir fırsat oldu.

Bu durum, tamamen mesleki çekememezlik ve benimle ilgili problemleri olan sözüm ona “gazetecilerin” bana sormadan bu iftirayı kamuoyuna yayarak yıpratma amaçlı bir operasyonudur. Bu durum, tamamen mesleki çekememezlik ve benimle ilgili problemleri olan sözüm ona “gazetecilerin” bana sormadan bu iftirayı kamuoyuna yayarak yıpratma amaçlı bir operasyonudur. Hakkımda suç duyurusunda bulunanların arkasına baktığınızda, her ne kadar siyasi parti olarak görünse de bir örgütün temsilcileri oldukları belli.. Burada şu konulara girmek istemiyorum.

“Hedef ben değildim, hedef siyasi bir hesaplaşmaydı, ben haksız ithamlara maruz kaldım vs…” Mahkemede ne kadar haksız bir durum olduğu ve asıl gidip benim aleyhime “meslektaşım” olarak konuşan kişilerin deşifre olması adına da bir fırsat olmuş olacak..