Sedat Şahin'in yeğenine yapılan operasyonda 22 kişi tutuklandı; 18'i hakkında ise adli kontrol kararı verildi

Sedat Şahin'in yeğenine yapılan operasyonda 22 kişi tutuklandı; 18'i hakkında ise adli kontrol kararı verildi
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, Bahçeli ile fotoğrafı olan Şahinler grubunun lideri Sedat Şahin’in amcasının oğlu Mehmet Şahin dahil 22 kişi tutuklandı, 18 kişi hakkında...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, Bahçeli ile fotoğrafı olan Şahinler grubunun lideri Sedat Şahin’in amcasının oğlu Mehmet Şahin dahil 22 kişi tutuklandı, 18 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, kamuoyunda "Şahinler" olarak bilinen ve liderliğini Mehmet Şahin’in yaptığı öne sürülen suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, çete yöneticilerinin ve üyelerin karıştığı toplam 18 eylem tespit edilmişti.

Soruşturma çerçevesinde tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik İstanbul, İzmir, Muğla, Ankara, Ordu, Bartın ve Samsun olmak üzere toplam 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Düzenlenen operasyonlar sonucu gözaltına alınan şüphelilerden 40’ı, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Burada Savcılığa ifade veren şüphelilerden 36’sı ’yağma’, ’suç örgütü kurma, yönetme, üye olma’, ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ’ruhsatsız silah bulundurma’ suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. 4 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanması talep edildi.

Suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin birkaç ay önce makamında ağırladığı Sedat Şahin'in yeğeni Mehmet Şahin ile çetenin finansörü olduğu iddia edilen Salih Yiğiner’in de arasında bulunduğu 22 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden 18’i ise çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cezaevinden çıkıp Bahçeli’yle görüşmüştü

Gözaltına alınan Mehmet Şahin, Şahinler grubunun lideri Sedat Şahin’in amcasının oğlu. Sedat Şahin, 8 yıl tutuklu kaldığı Buca Cezaevi’nden tahliye olduktan hemen sonra 22 Temmuz 2023 günü Devlet Bahçeli’yi MHP Genel Merkezi’nde ziyaret etmiş ve elini öpmüştü. Bu ziyaret oldukça dikkat çekmişti.

TIKLAYIN- Bakan Ali Yerlikaya duyurdu: ‘Şahinler Çetesi’ çökertildi

TIKLAYIN- Sedat Şahin, 2 ay önce Bahçeli’yle bu pozu vermişti: Yeğeninin lideri olduğu Şahinler çetesi çökertildi!